tromaktiko: "Τριτοκοσμική πόλη" η Θεσσαλονίκη

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Τριτοκοσμική πόλη" η Θεσσαλονίκη



Νέα παρέμβαση για τα σκουπίδια έκανε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας.. ο οποίος μίλησε για "τριτοκοσμική πόλη"¨ επισκεπτόμενος το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη αλλά και τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών που διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον "σκουπιδότοπο" της Θεσσαλονίκης.



«Τα σκουπίδια γίνονται βουνά και έχουν κατακλύσει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Εστίες μόλυνσης έχουν δημιουργηθεί έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία, ακόμη και έξω από νοσοκομεία και ποντίκια και άλλου είδους τρωκτικά έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Τέτοιες εικόνες ταιριάζουν μόνο σε τριτοκοσμικές πόλεις», δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας μετά το τέλος της συνάντησης.

Εκτός από τη συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας, ο επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας» επισκέφθηκε με τα μέλη της παράταξης του τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών, μιας και έχει διαταχθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των σκουπιδιών.

Στο μέτωπο της αποκομιδής, συνεχίζεται η «μάχη» με τον όγκο των απορριμμάτων με τα 35 απορριμματοφόρα που έχει στη διάθεση του ο δήμος Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι πέντε από αυτά είναι μισθωμένα από ιδιωτική εταιρεία.

Πιο ανυπόφορη είναι η κατάσταση στους στενούς δρόμους, μιας και η κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους είναι καλύτερη. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό της αντιδημαρχίας καθαριότητας, υπολογίζεται ότι έχουν συσσωρευτεί περίπου 700 τόνοι σκουπιδιών και απαιτείται μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί η αποκομιδή.

http://www.spnews.gr
 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!