tromaktiko: Πυρηνικές βόμβες και στη Γερμανία

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πυρηνικές βόμβες και στη Γερμανία



Εκτεθειμένα σε σεισμούς, συντριβές αεροσκαφών αλλά και τρομοκρατικές επιθέσεις είναι τα πυρηνικά εργοστάσια στη Γερμανία. Την εφιαλτική για ολόκληρη την Ευρώπη πραγματικότητα αποκαλύπτει σε...
 άρθρο του το γερμανικό περιοδικό «Spiegel».
Στο περιοδικό μιλούν ειδικοί από διαφόρους τομείς, όπως ο 71χρονος γεωλόγος Χέρμαν Μπέχμελ, ο οποίος χαρακτηρίζει το σημείο όπου είναι χτισμένο το πυρηνικό εργοστάσιο Neckarwestheim 2 γεωλογική ωρολογιακή βόμβα! Οπως καταγγέλλει, πριν από την κατασκευή του του είχε ανατεθεί η σχετική έρευνα και παρά τις προειδοποιήσεις του, το εργοστάσιο χτίστηκε κανονικά.

Μάλιστα ο πύργος που ρυθμίζει τη θερμοκρασία των αντιδραστήρων έχει ήδη υποστεί καθίζηση μισού μέτρου, καθώς το έδαφος είναι σημαντικά πορώδες! Στο άρθρο υπογραμμίζεται επίσης η «απάθεια» των τοπικών ρυθμιστικών αρχών ραδιενέργειας στις επανειλημμένες προτάσεις των ειδικών για βελτιώσεις των ασφαλιστικών δικλείδων, οι οποίες μένουν στα συρτάρια λόγω του υψηλού κόστους τους.

Την ίδια ώρα, στην Ιαπωνία η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Οπως ανακοινώθηκε, «η Πολιτεία δεν μπορεί να εγγυηθεί για τίποτα σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο από το πυρηνικό εργοστάσιο». Οι ήρωες της Φουκουσίμα δίνουν την άνιση μάχη με τη ραδιενέργεια και τις εγκληματικές παραλείψεις του παρελθόντος κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Εκατοντάδες εργάτες δουλεύουν με εξαντλητικούς ρυθμούς τρώγοντας μπισκότα και χυμούς λαχανικών για πρωινό, τίποτα για μεσημεριανό και ρύζι με κονσέρβα ψαριού ή κρέατος για βραδινό. Σπάνια τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν μπάνιο και ουσιαστικά ποτέ δεν αλλάζουν ρούχα.

Η ατμόσφαιρα δε στην οποία ζουν, ακόμα κι όταν είναι στα «ασφαλή δωμάτια», είναι τόσο μολυσμένη από ραδιενέργεια που φορούν μάσκες ακόμα κι όταν τρώνε! Στο μόνο που ελπίζουν τώρα όλοι οι Ιάπωνες είναι στη συνδρομή Γάλλων επιστημόνων που κλήθηκαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης

espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!