tromaktiko: Λευκωσία: Αξιωματικός της Αστυνομίας μπλεγμένος σε κύκλωμα πορνείας με Κινέζες

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Λευκωσία: Αξιωματικός της Αστυνομίας μπλεγμένος σε κύκλωμα πορνείας με Κινέζες



Ενώπιον του Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης οδηγούνται σήμερα οι τρείς συλληφθέντες που φέρονται να είχαν σχέση με το μεγάλο κύκλωμα πορνείας γυναικών από την Ασία και κυρίως από την Κίνα.
 Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας. Για την ίδια υπόθεση τελεί ήδη υπό κράτηση 43χρονη. Συνελήφθη επίσης ο 70χρονος σύζυγος της και 68χρονος, ο οποίος φέρεται να ήταν ο ιδιοκτήτης των διαμερισμάτων, όπου διεξαγόταν η πορνεία.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός δήλωσε ότι από τα 46 άτομα που οδηγήθηκαν για ανάκριση οι 17 βρίσκονταν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας και θα κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης τους.


Στη δικαιοσύνη ο αδιάφθορος
Ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, που εθεωρείτο από τους συναδέλφους του αδιάφθορος, υπεράνω πάσης υποψίας, συνελήφθη ως ύποπτος κατά την εξάρθρωση δικτύου πορνείας. Είναι στέλεχος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και παρακολουθείτο επί ένα μήνα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που είχε θέσει στο στόχαστρο σπίτι - πορνείο στην παλιά Λευκωσία όπου εκδίδονταν Ασιάτισσες, κυρίως Κινέζες, υπό την ευθύνη της «Νάνσυς», μιας πενηντάχρονης Κινέζας, παντρεμένης με Κύπριο.

Τα σπίτια τελικά, όπου δρούσε το κύκλωμα, είναι τρία και η Αστυνομία πιστεύει ότι και τα τρία χρησιμοποιούντο ως οίκοι ανοχής. Η «Νάνσυ», που φέρεται να διεύθυνε την επιχείρηση με τις συμπατριώτισσες της, τέθηκε ήδη υπό οκταήμερη κράτηση.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν μάρτυρες, ο αξιωματικός είναι ύποπτος για πολύ βαθιά εμπλοκή στο κύκλωμα, αφού εμφανίζεται να κάνει και παρεμβάσεις ώστε να βοηθά Κινέζες που είχαν προβλήματα, ακόμα και στο αεροδρόμιο κατά την είσοδο τους στη Δημοκρατία ή όταν συλλαμβάνονταν. Ισχυρίζονται ακόμα ότι επισκεπτόταν συχνά τα σπίτια για σεξ, γεγονός που διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί που έκαναν την παρακολούθηση.





     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!