tromaktiko: Ένοχοι τρεις αξιωματικοί για φιάσκο Κίτα

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ένοχοι τρεις αξιωματικοί για φιάσκο Κίτα



Μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ κατηγορούσας αρχής και υπεράσπισης επήλθε συμβιβασμός στην...
 υπόθεση της απόδρασης Κίτα, με αποτέλεσμα να παραδεχθούν ενοχή σε δύο κατηγορίες ο πρώην Διοικητής και οι πρώην Υποδιοικητές της ΥΚΑΝ .

Οι κύριοι Πάμπος Ιωάννου, Αβραάμ Χαραλάμπους και Παντελής Πολυβίου παραδέχθηκαν ενοχή στη κατηγορία της παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος και της παράλειψης αποτροπής κακουργήματος. Συγκεκριμένα παραδέχθηκαν, ότι ενώ είχαν ενημέρωση από την ΚΥΠ, δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποτραπεί η απόδραση του Κίτα από το Απολλώνιο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ανεστάλη η ποινική δίωξη για του Λοχίες Γιάννο Γιαννακού, Γιάννο Ιωάννου και τον αστυφύλακα Σάββα Σάββα.

Στις 18 Μαρτίου θα συνεδριάσει και πάλι το δικαστήριο για αγορεύσεις με σκοπό τον μετριασμό της ποινής που θα επιβληθεί στους τρεις αξιωματικούς.

Η παραδοχή των τριών αξιωματικών αποδεικνύει ότι η αστυνομία επισήμως ψευδόταν καθώς είχε ανακοινώσει ότι τα μέλη της ΥΚΑΝ και της ΜΜΑΔ είχαν βρεθεί τυχαία στην οδό Στασικράτους το βράδυ που απέδρασε ο Κίτας. Για να καλυφθούν τα λάθη και οι παραλείψεις των αστυνομικών είχε παραποιηθεί το βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας.

Λόγω της απόδρασης Κίτα είχε υποβάλλει την παραίτηση του ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρος Χρυσοστομίδης και ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας

politis-news.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!