tromaktiko: Όργιο σπατάλης στον ΟΚΑΝΑ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Όργιο σπατάλης στον ΟΚΑΝΑ



Όργιο σπατάλης, κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας δημιούργησε μαύρη τρύπα 37,5 εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα να απειλείται πλέον ακόμα και η ύπαρξη του Οργανισμού...Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, «ο ΟΚΑΝΑ απορροφά περισσότερους πόρους για τη συντήρησή του, παρά για τις υπηρεσίες που προσφέρει», ενώ σε σχέση με τα επιδοτούμενα από την Ε.Ε. προγράμματα «όχι μόνο δεν ωφελήθηκε, αλλά πλήρωσε κι από πάνω».
Οι επιθεωρητές, οι οποίοι έστειλαν το πόρισμά τους ήδη στον εισαγγελέα, διαπίστωσαν μεταξύ άλλων αυξήσεις έως και 170% στους μισθούς ορισμένων υπαλλήλων, κατά τη χρονική περίοδο από το 2003 έως και το 2009.
Το πάζλ της σκανδαλώδους διαχείρισης συμπληρώνεται με δαπάνες σε κινητά τηλέφωνα που ξεπερνούσαν τις 400.000 τον χρόνο, ενώ είχαν δοθεί τεράστια ποσά και σε ιδιωτική υπηρεσία καθαριότητας παρ' ότι ο Οργανισμός διαθέτει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.
Αδιαφανείς διαδικασίες εντοπίστηκαν και στην προμήθεια υλικών και υπηρεσιών, καθώς διακινήθηκαν ποσά χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Τέλος οι ελεγκτές κατέγραψαν ότι φύλακες του Οργανισμού έπαιρναν υπερωρίες ίσες με τις αποδοχές τους, ενώ ακόμα μεγαλύτερη σπατάλη υπήρξε με τις υπέρογκες αμοιβές στελεχών για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές.

star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!