tromaktiko: Οικονομική κρίση - Οικολογία, Οικογένεια

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Οικονομική κρίση - Οικολογία, Οικογένεια



Η οικονομική κρίση έχει φέρει πολλά προβλήματα, αλλά επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος θέλω να σας δείξω και τα καλά της.


Αποκτήσαμε "πλέον οικολογική συνείδηση" ή έστω συμπεριφερόμαστε σαν να αποκτήσαμε, είμαστε πιο υγιείς (αν εξαιρέσουμε το άγχος), επανασυνδέονται οικογένειες και παρέες, έχουμε χρόνο για τον εαυτό μας, ...

- Δεν πηγαίνουν πλέον 5 άτομα με 5 αυτοκίνητα για καφέ, πηγαίνουν με ένα όλοι παρέα.
Αποτέλεσμα: Λιγότερα καυσαέρια

- Δεν βάζουμε το καλοριφέρ στους 30 βαθμούς. Στους 18 καλά είναι, και με μια κουβέρτα παραπάνω κοιμόμαστε μια χαρά. Αν δεν κάνει πραγματικά πολύ κρύο δεν το ανάβουμε καθόλου.
Αποτέλεσμα: Λιγότερα καυσαέρια

- Φτιάχνει κάποιος σπίτι. Πλέον θέλει να δώσει κάτι παραπάνω για την μόνωση. Με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη (φημολογείται ότι θα πάει στα 1.40+ τον προσεχή χειμώνα) θα κάνει απόσβεση σε 4-5 χρόνια.
Αποτέλεσμα: Λιγότερα καυσαέρια

- Δεν πατάμε πολύ το γκάζι. Διπλάσια ταχύτητα σημαίνει τετραπλάσια κατανάλωση και με 1.80 το λίτρο πάει πολύ το μαλί. Δεν περισσεύουν για να πηγαίνουμε με 200χλμ/ώρα στην εθνική. Και με 100 θα φτάσουμε στον προορισμό μας.
Αποτέλεσμα: Μεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους - μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων.

- Με τις τιμές των εισιτηρίων να ανεβαίνουν ανακαλύψαμε ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να περπατάει και να κάνει ποδήλατο!
Αποτέλεσμα: Καλύτερη φυσική κατάσταση-υγεία.

- Λόγω αδυναμιών πληρωμής ενοικίου πολλοί μένουν στους γονείς τους. Έτσι και οι νέοι έχουν μια στέγη να μείνουν και οι ηλικιωμένοι έχουν κάποιον να τους προσέχει.
Αποτέλεσμα: Δυναμώνουν οι οικογενειακοί δεσμοί

- Για τον ίδιο λόγο πολλοί μένουν με συγκάτοικο ή συζούν με το αμόρε τους.
Αποτέλεσμα: Δένουν οι παρέες και τα ζευγάρια

- Ξέρουμε πλέον ότι έχουμε τα έσοδα και τα έξοδα. Πρέπει να έσοδα να είναι περισσότερα από τα έξοδα. Εκτός από τα μετρητά υπάρχουν τα γραμμάτια, τα ομόλογα, τα spread, κτλ. Καταλάβαμε τι είναι οι τόκοι και πως εκτινάζουν ένα χρέος προς τα πάνω.
Αποτέλεσμα: Μαθαίνουμε τις οικονομικές επιστήμες.

- Με την αγορά να παρουσιάζει μειωμένο τζίρο το δημόσιο έχει λιγότερα έσοδα και συνεπώς προβαίνει σε μειώσεις μισθών και επιδομάτων για να ανταπεξέλθει.
Αποτέλεσμα: οι δημόσιοι υπάλληλοι άρχισαν να συνειδητοποιούν από που πληρώνεται ο μισθός τους. Από τους πολίτες και όχι από μια χήνα που γεννά χρυσά αυγά.

- Το fast food κοστίζει. Τόσα reality για μαγειρική, έχουμε τις βασικές γνώσεις για να μαγειρέψουμε. Βρίσκουμε στο ίντερνετ μια συνταγή που μας αρέσει μαγειρεύομε. Με λιγότερα χρήματα από το έτοιμο μαγειρεύομε στο γούστο μας και ξέρουμε τι τρώμε.
Αποτέλεσμα: Πιο υγιεινή διατροφή

- Συνειδητοποιήσαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν μας χρειάζεται το καινούργιο. Και το μεταχειρισμένο καλό είναι σε πολλές περιπτώσεις όπως π.χ. έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κτλ. Να ναι καλά οι μικρές αγγελίες και τα site δημοπρασιών.
Αποτέλεσμα: Ανακύκλωση (η επαναχρησιμοποίηση είναι η καλύτερη μορφή ανακύκλωσης).

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!