Έχουμε δει κατά καιρούς διάφορα σκάνδαλα να ξεσπάνε που έχουν σχέση με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και της τεχνικές ΄κατασκοπείας' που χρησιμοποιούν.
Δεν πιστεύω να ξεχάσατε το σκάνδαλο με την Vodafone και τις υποκλοπές πρωθυπουργικών τηλεφώνων που έγινε πριν μερικά χρόνια εδώ στην Ελλάδα.. Μετά από κάτι τέτοιο είναι λογικό να μην εμπιστεύεστε τις εταιρείες και ταυτόχρονα να αναρωτιέστε "Τι πληροφορίες κρατάνε οι εταιρείες για μένα και για πόσο;".
Αυτή την απορία είχε και ένας Γερμανός πολιτικός ο οποίος βάλθηκε να βρει την απάντηση στο μεγάλο αυτό ερώτημα. Ο πολιτικός πήγε στα δικαστήρια και κατάφερε να αναγκάσει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, Deutche Telekom, να ανοίξει τον φάκελο που είχε στο όνομα του.
Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Σε μια περίοδο 6 μηνών, από της 31 Αυγούστου 2009 ως και της 28 Φεβρουαρίου του 2010, η Deutsche Telekom παρακολουθούσε και αποθήκευε τις μετακινήσεις το πολιτικού. Η εταιρεία είχε αποθηκεύσει τις συντεταγμένες του γεωγραφικού μήκους και πλάτους του πολιτικού πάνω από 35.000 φορές. Τον παρακολούθησε όσο βρισκόταν στο τρένο για το Erlangen, από την αρχή του ταξιδιού μέχρι να πάει πίσω σπίτι του στο Βερολίνο,
Πραγματικά ο Γερμανός πολιτικός ίσως μας άνοιξε τα μάτια για το μέγεθος της καταγραφής που γίνεται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανά τον κόσμο όσο προχωράμε ανέμελα στον δρόμο με τα κινητά τηλέφωνα στην τσέπη μας... Και αν αυτό έγινε στην Γερμανία όπου υπάρχουν αυστηροί νόμοι για την προστασία προσωπικών δεδομένων, σκεφτείτε στην Ελλάδα τι γίνεται..
http://gadgetnewsgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_27.html