tromaktiko: ΣΥΜΠΟΣΙΟ: «Η κρίση του πολιτισμού και η αναζήτηση της υπέρβασης της»

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΠΟΣΙΟ: «Η κρίση του πολιτισμού και η αναζήτηση της υπέρβασης της»



Στόχος του Συμποσίου είναι να καταδειχθούν οι βαθύτερες και πολύπλευρες αιτίες και συνέπειες της κρίσης που βιώνουμε σήμερα ως άνθρωποι και ως χώρα....
Αιτίες και συνέπειες που δεν είναι μόνο και κυρίως οικονομικές, αλλά πολιτισμικές, αφού αφορούν πρωτίστως διαβρωμένες νοοτροπίες, ελλιπή ψυχολογικά πρότυπα και εγωκεντρικές καθημερινές συμπεριφορές. Κύριος στόχος είναι επίσης να δοθούν, και να συζητηθούν διεξοδικά με το κοινό, προτάσεις που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να βγούμε από τα αδιέξοδα και να αντιμετωπίσουμε, ατομικά και συλλογικά, την κρίση.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο, 12 Μαρτίου, 10:00-17:30, με ένα διάλλειμα για καφέ ή τσάι και ένα ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι (έχει προβλεφθεί και νηστίσιμο μενού). Κυριακή, 13 Μαρτίου, 11:00-16:30, επίσης με ένα ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι. Οι ομιλίες θα είναι 15’ περίπου, με αντίστοιχο χρόνο διαθέσιμο για ερωτήσεις και συζήτηση. Το βράδυ του Σαββάτου, στις 21:00, μπορεί να συμμετάσχει κανείς, προαιρετικά, σε Βυζαντινό δείπνο στο εστιατόριο Altamira στο Κολωνάκι (συνοδεία ζωντανής μουσικής ανάλογου ύφους) μαζί με όλους τους ομιλητές.

Αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα www.artifex.gr και στα τηλ. 2106896770 και 2106896775.

Συμμετέχουν: Χ. Γιανναράς, Δ. Κυριαζής, Σ. Γουνελάς, Γ. Κόρδης, Κ, Ζουράρις, Σ. Γιαγκάζογλου, Ε. Δοξιάδη, Κ. Γεωργουσόπουλος, Η. Μαλεβίτης, Ν. Κοκοσαλάκης, Α. Καλογερόπουλος, Τ. Καραγεωργίου, Γ. Δελαστίκ, Α. Αγγελόπουλος, Γ. Κωστούλας, Φ. Παπαθανασίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!