tromaktiko: «Ασφαλή τα γαλλικά πυρηνικά εργοστάσια»

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

«Ασφαλή τα γαλλικά πυρηνικά εργοστάσια»



Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τη γαλλική κοινή γνώμη μετά την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima... ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Eric Besson υπεραμύνθηκε χθες την ασφάλεια των γαλλικών πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγικών εργοστασίων.
«Όλα τα Γαλλικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια σχεδιάστηκαν λαμβανομένων υπόψη του σεισμικού κινδύνου και του κινδύνου πλημμύρων» δήλωσε μετά από μια εσπευσμένη συνάντηση με στελέχη της εγχώριας πυρηνικής βιομηχανίας με αφορμή τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην Ιαπωνία. Μιλώντας για την έκρηξη στο εργοστάσιο τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας πρόκειται για ένα σοβαρό ατύχημα αλλά όχι για πυρηνική καταστροφή».

Στη Γαλλία σήμερα λειτουργούν 58 πυρηνικοί αντιδραστήρες, οι οποίοι καλύπτουν το 80% των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Στον αντίποδα, η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Get out of Nuclear τόνισε ότι «αυτός ο καταστροφικός σεισμός δείχνει ότι η πυρηνική [βιομηχανία] είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια», προειδοποιώντας ότι δεν έχουν κατασκευαστεί όλα τα Γαλλικά πυρηνικά εργοστάσια με τέτοια τεχνολογία ώστε να είναι σε θέση να αντέχουν σε ισχυρούς σεισμούς.

zougla.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!