tromaktiko: Λάρνακα: Πιέζουν για τις παράνομες γεωτρήσεις οι αγρότες στα Κοκκινοχώρια

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Λάρνακα: Πιέζουν για τις παράνομες γεωτρήσεις οι αγρότες στα Κοκκινοχώρια



Σε πολιτική κλεισίματος των μη αδειοδοτημένων διατρήσεων στην περιοχή Κοκκινοχωριών, μέσα σε μία νύκτα, μετατρέπεται η προσπάθεια για εκπόνηση ενός ενοποιημένου στρατηγικού σχεδιασμού και εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης...
σφαιρικής και μακροπρόθεσμης πολιτικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, καταγγέλλει ο ΓΓ του Παναγροτικού, Νεκτάριος Κάρυος.

Επισημαίνει ότι η πολιτική αυτή, δικαιολογημένα εισέπραξε την μήνιν των αγροτών των Κοκκινοχωριών, στην ενημερωτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Όπως εξηγεί τα τελευταία χρόνια, οι αγρότες διαχειρίζονται με σύνεση τους υδάτινους πόρους, με σημαντικό κόστος αφού το νερό που τους παραχωρείται αποτελεί μόνο το 40% των συνολικών αναγκών τους, ενώ το υπόλοιπο 60% εξασφαλίζεται από τις γεωτρήσεις με πολλαπλάσιο κόστος από αυτό που παραχωρείται μέσω του Νοτίου Αγωγού.

Σύμφωνα με τον κ. Κάρυο, η Βουλή κατά την ψήφιση της νομοθεσίας δεν έλαβε υπόψη τα πραγματικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να τεθεί το άδικο και ανέφικτο χρονοδιάγραμμα του ενός έτους για διευθέτηση ενός ζητήματος 40 ετών.

Ταυτόχρονα, είπε, θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να διευθετηθεί το ζήτημα αδειοδότησης των γεωτρήσεων που βρίσκονται μέσα σε κρατική γη, καθώς και των γεωτρήσεων που άλλαξαν ιδιοκτήτη λόγω επαναχωρομέτρησης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!