tromaktiko: Η επέλαση του χιονιά...

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η επέλαση του χιονιά...



Ιδιαίτερα χειμωνιάτικο θα είναι το τοπίο σε όλη την Κρήτη με τους δυνατούς ανέμους και τις χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του.



Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναμένονται χιόνια εκτός από τα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ βροχές και καταιγίδες θα επικρατούν όπου δε σημειώνονται χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι και σταδιακά θα φτάσουν να είναι πολύ θυελλώδεις μέχρι και 9 μποφόρ, ενώ γενικό απαγορευτικό έχει εκδοθεί από όλα τα λιμάνια της Κρήτης.
Η θερμοκρασία στις παραλιακές περιοχές θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς και στα ορεινά από 0 έως 3 βαθμούς.
Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας

Χανιά
Νωρίς το πρωί λόγω της κακοκαιρίας, έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο στα Ασκύφου, ενώ ένα "Γκρέιντερ" καθαρίζει από τα ξημερώματα το δρόμο στην περιοχή, για να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Στην επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Επίσης, στις 10 το πρωί, ύστερα από απόφαση του Υπεύθυνου ΠΣΕΑ κ. Τάσου Κουρουπάκη, έκλεισε και το σχολείο στο Έλος Σελίνου, λόγω της Χιονόπτωσης.
Χιόνια επίσης έπεσαν και για λίγα λεπτά στο κέντρο της πόλης των Χανίων.
Εν τω μεταξύ άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκα να επέμβουν τρεις φορές για να απεγκλωβίσουν άτομα από ασανσέρ σε πολυκατοικίες, λόγω διακοπών ρεύματος.
Ρέθυμνο
Τα σχολεία έκλεισαν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας στα Ανώγεια, καθώς στα σχολεία της περιοχής φοιτούν παιδιά και από τα γύρω χωριά τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία λόγω της έντονης κακοκαιρίας.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, από το πρωί χιονίζει διαρκώς μέσα στα Ανώγεια και σε πολλά σημεία το χιόνι έφτασε στους 15 πόντους.
Τα σχολεία άνοιξαν κανονικά στην περιοχή του Αμαρίου, ωστόσο λόγω της έντονης χιονόπτωσης, οι μαθητές που έρχονται από τα γύρω χωριά έφυγαν νωρίτερα για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην επιστροφή.
Επίσης έκλεισαν και τα σχολεία στα δημοτικά διαμερίσματα στο Γερακάρι και στο Μέρωνα, ενώ δε λειτουργεί και το σχολείο στα Λιβάδια Μυλοποτάμου.

Ηράκλειο
Σττς 10 το πρωί ο Αιρετός Περιφερειάρχης Κρήτης Στ.Αρναουτάκης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη που διήρκησε μια ώρα με τους τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες του Νησιού, για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων
Όλες οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.
Αυτοκίνητο αναποδογύρισε επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου - Ρεθύμνου, στο ύψος των Λινοπεραμάτων, λόγω, όπως αρχικά όλα δείχνουν, της ολισθηρότητας του οδοστρώματος εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του οδηγού

Λασίθι
Και στο οροπέδιο Λασιθίου, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα σχολεία λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, που ξεκίνησε από τις 7:30 το πρωί.


http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=7655&cid=312
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!