tromaktiko: Η απάτη με τα βιο-βραχιολάκια

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η απάτη με τα βιο-βραχιολάκια



Βιοβραχιολάκια που υπόσχονται πνευματική και σωματική ευεξία... Ακούγεται ανόητο κι όμως από αυτή την ανοησία κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια. Υπάρχουν πολλοί αφελείς και κάποιοι βασίζονται σε αυτό. Κι εδώ αναρωτιέμαι...ισχύει το "ας πρόσεχες" ή κάποιοι οφείλουν να προστατέψουν τους αφελείς?
Απο την άλλη... μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον ηλικιωμένο για αφέλεια? Πως μπορεί να γνωρίζει για αυτά τα μαραφέτια όταν έρχεται απο μια άλλη εποχή και όταν δεν μπορεί -και ευλόγως- να χειριστεί καν ένα κινητό τηλέφωνο. Και εξάλλου είναι ποτέ δυνατόν ο καθένας απο μας να έχει τόσο εξειδικευμένες γνώσεις για να κρίνει αν αυτά τα βραχιολάκια κάνουν αυτό που υπόσχονται!? Και με τα μικρά παιδιά που είναι ευκολόπιστα τι γίνεται?Εκεί πατάνε λοιπόν οι κάθε λογής απατεώνες και σου παίρνουν τα 40 σου ευρώ για κάτι που πιθανόν δεν κοστίζει ούτε ένα  eυρώ και δεν κάνει και αυτό που υπόσχεται...
Εγώ απο περιέργεια ρώτησα εναν Βιολόγο καθηγητή Πανεπιστημίου... και ιδού η απάντηση όπως ακριβώς μου την έδωσε!
"Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τέτοιες κουταμάρες. Δεν μπορώ να εξηγήσω επιστημονικά όσα λένε σχετικώς γιατί είναι στην σφαίρα της σκόπιμα ακαταλαβίστικης μεταφυσικής."

Θεωρώ την έκφραση του καθηγητή "σκόπιμα ακαταλαβίστικη μεταφυσική" εξαιρετικά εύστοχη. Θεωρώ επίσης οτι σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να παρεμβαίνει το Κράτος και το ΙΝΚΑ....για να μην πω Εισαγγελέας.... ιδιαίτερα όταν τέτοια προϊόντα διαφημίζονται μέσω τηλεοράσεως... βάζουν και για κράχτες και 2 δημόσια πρόσωπα, τα οποία ούτε ξέρουν ούτε τους νοιάζει, εφόσον πληρώνονται, αν αυτό το προϊόν κάνει αυτό που υπόσχεται ή αν είναι απάτη!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!