tromaktiko: Καταγγελία ΚΤΕΛ Τρικάλων

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Καταγγελία ΚΤΕΛ Τρικάλων



Θα ήθελα να καταγγείλω τις συνθήκες ταξιδιού με το υπεραστικό λεωφορείο ΚΤΕΛ Τρικάλων. Ταξίδευα στις 7/3 με το δρομολόγιο των 18.30μ.μ. από Τρίκαλα- Αθήνα.
 Επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και ξεκινήσαμε κανονικά το ταξίδι μέχρι το Δομοκό όπου λόγω αδυναμίας συνέχισης της πορείας στον ίδιο οδικό άξονα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση), αλλάξαμε πορεία. Καταρχάς καταγγέλλω πως για περίπου μία ώρα δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την αλλαγή πορείας του λεωφορείου από τον οδηγό, ήμασταν όλοι σε ανησυχία και προσπαθούσαμε να μαντέψουμε που βρισκόμαστε.
Μετά από μιάμιση ώρα περίπου κοντά στην περιοχή Σούρπη, 52 χλμ πρίν από τη Λαμία, είχε διακοπή η κυκλοφορία από την τροχαία η οποία ανάγκαζε ΟΛΟΥΣ τους οδηγούς να φορέσουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Παραμείναμε για περίπου μιάμιση ώρα ακινητοποιημένοι. Ο οδηγός του λεωφορείου κατέβηκε από το όχημα και μετά από συνεννόηση του με τον τροχονόμο συνέχισε χωρίς αλυσίδες με αποτέλεσμα λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω να χάσει για δευτερόλεπτα τον έλεγχο του οχήματος λόγω πάγου.
Καταγγέλλω πως παρακαλέσαμε επανειλημμένα τον οδηγό να σταματήσει για λίγα λεπτά σε ένα ασφαλές σημείο του δρόμου για να κάνουμε την ανάγκη μας (η τουαλέτα του λεωφορείου δεν λειτουργούσε) και αρνιόταν κατηγορηματικά και με αγένεια λέγοντας μας να περιμένουμε μέχρι τη Λαμία ενώ ήμασταν ΗΔΗ 4 ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ. Την ίδια άρνηση στάσης διατήρησε όταν του έγινε παράκληση να σταματήσει γιατί επιβάτης ζαλιζόταν, ωστόσο υποχώρησε όταν αντιλήφθηκε πως θα έκανε εμετό εντός του λεωφορείου. Αντιλαμβάνεστε πως μιλάμεγια απάνθρωπες συνθήκες.

Επίσης ζητήθηκε από τον οδηγό να μας ενημερώσει αν θα καταφέρναμε να συνεχίσουμε μέχρι την Αθήνα, εάν ο δρόμος είναι ανοιχτός και δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το ζήτημα από καμία πηγή (τροχαία ή διοίκηση ΚΤΕΛ) και συνέχιζε το ταξίδι ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ!
Αμφισβητώ τη νομιμότητα των συνθηκών υπό τις οποίες ταξιδέψαμε (ασφάλεια, μη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ελλιπής ενημέρωση, μη λειτουργία τουαλέτας) και καταγγέλω την απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού και την παντελή έλλειψη οργάνωσης του ΚΤΕΛ Τρικάλων και των λοιπών ιθυνόντων.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!