Στην αρχή βέβαια ο εγκέφαλος µπλόκαρε αλλά στη συνέχεια αποδέχτηκε την ύπαρξη τρίτου χεριού, το οποίο «πρόσθεσαν» δοκιµαστικά στους εθελοντές οι ειδικοί για τις ανάγκες της έρευνας.
Oι επιστήµονες έβαλαν τους εθελοντές να καθίσουν µε τη σειρά σε ένα τραπέζι µε τα χέρια απλωµένα πάνω σε αυτό. ∆ίπλα στο δεξί χέρι τους είχαν τοποθετήσει ένα ακόµη προσθετικό άκρο φτιαγµένο από ελαστικό υλικό. Αντικριστά στο ίδιο τραπέζι καθόταν ένας επιστήµονας ο οποίος άγγιζε ταυτόχρονα ελαφρά µε δύο αντικείµενα και τα δύο «δεξιά» χέρια. το κανονικό και το ελαστικό.
«Εκείνη τη στιγµή, ο εγκέφαλος βιώνει µία σύγχυση για το ποιο από τα δύο δεξιά χέρια ανήκει στο σώµα», λέει ο Αρβιντ Γκούτερσταµ, που ήταν ένας από τους ειδικούς που πραγµατοποίησαν την έρευνα.
«αυτό που θα περίµενε κάποιος είναι ότι ο εγκέφαλος θα αντιδρούσε στο χτύπηµα µόνο τού ενός από τα δύο χέρια και προφανώς του πραγµατικού. Προς µεγάλη µας έκπληξη όµως διαπιστώσαµε ότι ο εγκέφαλος των εθελοντών παρέκαµψε γρήγορα αυτό το δίληµµα, αποδεχόµενος ως… προέκταση του εαυτού του και τα δύο δεξιά χέρια µε αποτέλεσµα οι εθελοντές να βιώνουν ουσιαστικά την αίσθηση ότι έχουν συνολικά τρία χέρια». Μάλιστα όταν οι ειδικοί «απείλησαν» µε ένα κουζινοµάχαιρο το ψεύτικο ελαστικό χέρι, ο εγκέφαλος των εθελοντών ενεργοποιήθηκε σαν να κινδύνευε ένα από τα δύο πραγµατικά χέρια.
http://taneatouoropou.blogspot.com/