tromaktiko: Σχετικά με το νόμο περι δωρεάς οργάνων

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σχετικά με το νόμο περι δωρεάς οργάνων



Σχετικά με τον νόμο περι δωρεάς οργάνων είμαι υπέρ και μάλιστα θεωρώ οτι είναι ένα απ τα λίγα σωστά πράγματα που πάει να κάνει αυτή η κυβέρνηση...
Είμαι γραμμένη στο μητρώο δωρητών οργάνων και σε πολλούς που το λέω μου απαντάνε κι εγώ θέλω να γίνω δωρητής. Αλλά οι πιο πολλοί τελικά δεν το κάνουν γιατί δεν σπαταλάνε μισή ώρα απ τον χρόνο τους να πάνε στο πιο κοντινό ΚΕΠ (γιατί μπορείς και στα ΚΕΠ να γίνεις δωρητής) και να κάνουν την αίτηση.Αλλά μένουν μόνο στα λόγια. Γι αυτό πολύ καλά κάνουν και μας το επιβάλλουν.
Γιατί αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν κόσμο μετά θάνατον και βαριούνται να πάνε να το δηλώσουν τους το κάνουν με το νόμο και είμαι σίγουρη οτι όποιος δεν θέλει(όπως δίαβασα στην ανάρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_268.html#more έχεις το δικαίωμα να το αρνηθείς) σίγουρα θα τρέξουν να ΄΄σώσουν΄΄ τα όργανα του και να δηλώσουν οτι δεν θα τα δωρήσουν.
Όσον αφορά το εμπόριο οργάνων υπάρχει γι αυτό τον λόγο γιατί άνθρωποι που πεθαίνουν και οι συγγενείς τους δεν σκέφτηκαν να δώσουν τα όργανα τους για να σώθούν άλλοι.Αν όλοι όσοι έπαιρναν μαζί τους όργανα που μπορούσαν να βοηθήσουν άρρωστους ανθρώπους τα δώριζαν δεν θα υπήρχε εμπόριο.
Προτιμώ να δώσω οτι είναι χρήσιμο να σώσει μια ζωή οταν η δική μου δεν θα υπάρχει πια παρά να τα φάνε τα σκουλήκια.
Εφόσον ο Νόμος δίνει την επιλογή να εκφράσει ο καθένας την αντίθεση του για τον ευτό του και τους επιτρέπει να το δηλώσουν τότε ο κεθένας έχει επιλογή.
Γι αυτό αυτή η χώρα δν θα φτιάξει ποτέ γιατί ο κεθένας κοιτάει μόνο τον εαυτό του!
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να είναι υγιής και να μην χρειαστεί ποτέ μεταμόσχευση αλλά αν τους συμβεί θα θέλουν πολύ κάποιος να δώρησει το όργανο που θα τους σώσει την ζωή.
Όπως είπε ο Ελύτης:
Για να γίνει η επαύριον της ζωής,πάλι ζωή...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
----------------------

Mια ερώτηση θέλω μόνο να κάνω σε όλους αυτούς που είναι απόλυτα αρνητικοί στο προσχέδιο νόμου περί δωρεάς οργάνων
Θέλω να ρωτήσω λοιπόν όλους αυτούς που θα τρέξουν να δηλώσουν την αντίθεση τους στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχέυσεων ,είναι σίγουροι πως η ζωή δεν θα τα φέρει έτσι ποτέ ώστε είτε ή ίδιοι είτε κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο να χρειαστεί κάποιο μόσχευμα ;

Κι αν δεν είναι ,πως είναι δυνατόν να θέλουμε σε μια τέτοια υποτιθέμενη περίπτωση να είμαστε καλυμένοι ,αλλά δεν θέλουμε εμείς να βοηθήσουμε τους άλλους μετά τον θάνατο μας ; Aπό εκεί που θα γίνουν όλα χώμα ,ας μην γίνει χώμα ένα νεφρό κι ας δωθεί σε έναν συνάνθρωπο μας που μένει πίσω σε αυτή τη ζωή και μπορεί να γίνει καλά

Η μόνη μου ένσταση είναι πως θα πρέπει ο δότης να είναι νεκρός πραγματικά και όχι εγκεφαλικά ,όχι δηλαδή να ξεσυνδέονται από τα μηχανήματα άνθρωποι (μιας και έχουμε πληθώρα περιστατικών που άνθωποι που ήταν σε κώμα επανήλθαν μετά από μήνες ή και χρόνια )

Δυστυχώς το σύστημα Υγείας μας έχει κάνει και νιώθουμε ανασφαλείς σαν πολίτες και από εκεί πηγάζει προφανώς αυτή η αρνητικότητα και η καχυποψία των πολιτών

Αναγνώστης

--------------------

Επειδή το διανοητικό επίπεδο των ελλήνων έχει πέσει δραματικά (και όχι λόγω κρίσης) και δεν μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις, νοιώθω την ανάγκη ενημέρωσης για τα αυτονόητα.
Ξαφνικά, μια κυβέρνηση που ξεσκίζει τον μέσο έλληνα και ξεπουλάει το μέλλον του σε Τράπεζες και Τραπεζικούς Οίκους την έπιασε ο πόνος για τα... όργανα! Μια κυβέρνηση που αντί να πληρώσει τους πολίτες και να αρνηθεί να πληρώσει τους ΤΟΚΟΥΣ και ΜΟΝΟ των δανεισθέντων, κάτι που θα οδηγούσε σε ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ(!!!), ευαισθητοποίηθηκε για τις τεράστιες λίστες των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από κάποιο όργανο για να επιμηκύνουν τη ζωή τους.
Εγώ λοιπόν παραθέτω την ακόλουθη ιστορία, γιατί δεν είμαι τόσο περιορισμένης ευθύνης:
Ας υποθέσουμε ότι ο κύριος Γκαστόνε, που τα λεφτά του τρέχουν από τα πατζάκια, έχει ανάγκη από ένα νεφρό.
Από τα αρχεία νοσοκομείων διαπιστώνει (μέσω λαδωμάτων σε γιατρούς, γραμματείς κτλ) ότι ο κ. Ντόναλντ είναι ένας συμβατός δότης.
ΤΙ ΚΑΝΕΙ;
Α) Πάει να βρει τον κ. Ντόναλντ και να του ζητήσει το νεφρό του;
Β) Κάνει προσευχές στον Άγιο Χάρο να πάει τον κ.Ντόναλντ μια βόλτα χωρίς επιστροφή από τον Αχέρωντα για να πάρει το νεφρό;
Γ) Πληρώνει δύο τύπους να καθαρίσουν τον κ. Ντόναλντ;

Οι σωστές απαντήσεις κερδίζουν μία δωρεάν νοσηλεία στο κέντρο αποτοξίνωσης κυβερνητικής υποδούλωσης στα μεγαλοσυμφέροντα.

Με εκτίμηση,

Ένας αδαής αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!