tromaktiko: Ριμπάουντ - λάθη= Πρόκριση!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ριμπάουντ - λάθη= Πρόκριση!



Ο “δήμιος” της Μπαρτσελόνα στο 2ο παιχνίδι, Ρομέϊν Σάτο, εξηγεί στο gazzetta.gr πώς η παραπάνω εξίσωση θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην πρόκριση στο φάϊναλ-φορ. «Ν‘ αντέξουμε λίγο ακόμη», τονίζει ο 30χρονος Κεντροαφρικανός.

Στο χθεσινό τρίτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς, μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά, ωστόσο, ο Ρομέϊν Σάτο, στα 28 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ, έπαιξε “σκυλίσια” άμυνα κι ως συνήθως “έβγαλε τα σωθικά” των περιφερειακών της Μπαρτσελόνα κι “έσταξε” δύο “φαρμακερά” τρίποντα που και τις δύο φορές “ξεκόλλησαν” τους “πράσινους” και τους έδωσαν “αέρα” 6 και 5 πόντων αντίστοιχα. Το πρώτο ήταν από τη γωνία, λίγο πριν τελειώσει η 3η περίοδος κι “έγραψε” το 55-49 και το 2ο μπήκε 2,5 λεπτά πριν από το τέλος και διαμόρφωσε το 70-65! Μετά το τέλος του αγώνα, στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, ο καθ’ όλα συμπαθής και πράος Κεντροαφρικανός φόργουορντ του “τριφυλλιού” απολάμβανε τη συντροφιά του ούτε ενός έτους γιου του, Ριις, τον οποίο δεν αποχωρίστηκε από την αγκαλιά, ούτε κατά τη διάρκεια της πεντάλεπτης συνομιλίας μας...

- Μετά από τα πρώτα τρία ματς η συνολική διαφορά πόντων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα είναι + 5 (233-228) και 2-1 στις νίκες για την ομάδα σου... Περίμενες τρία σχεδόν πανομοιότυπα παιχνίδια;

«Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό... Μην περιμένετε κάποια ομάδα να διαλύσει την άλλη! Δεν το βλέπω να συμβαίνει σε αυτή τη σειρά... Αλλά, να σου πω την αλήθεια, δεν μας απασχολεί καθόλου η διαφορά των πόντων... Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να δώσουμε μία ακόμη μάχη μέχρι... “θανάτου”... Μέχρι τώρα, δείξαμε ότι αντέχουμε αλλά πρέπει λίγο ακόμη! Το πιο δύσκολο μας θα είναι το αυριανό... Πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε και να μπούμε στο γήπεδο αποφασισμένοι για όλα... Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία!»

- Ποιο πιστεύεις ήταν κλειδί για την αποψινή (σ.σ.: χθεσινή) σας επικράτηση; Τα ριμπάουντ ίσως; Απέναντι σε μία ομάδα με πληρέστερη front-line, o Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να ελέγξει και στα τρία παιχνίδια (σ.σ.: 102-85 συνολικά) την “εναέρια κυκλοφορία”...

«Δεν υπάρχει αμφιβολία γι‘ αυτό... Ο coach έχει ξελαρυγγιαστεί στις προπονήσεις φωνάζοντας συνεχώς για... box-out! Το γεγονός ότι και στα τρία παιχνίδια έχουμε κερδίσει την μάχη των ριμπάουντ, έχει αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές μας και σε ένα μεγάλο βαθμό έχει δείξει και το χαρακτήρα μας, γιατί το ριμπάουντ δεν είναι μόνο θέμα ύψους και αλτικότητας, αλλά θέλησης και εξυπνάδας. Από την άλλη πλευρά, αν προσέξατε και στα τρία παιχνίδια, έχουμε υποπέσει σε περισσότερα λάθη από την Μπαρτσελόνα... Αν πάρουμε τα ριμπάουντ και περιορίσουμε τα λάθη, θα είμαστε πολύ κοντά...»

- Εσύ, όπως και στο 2ο παιχνίδι, ήσουν κι απόψε (σ.σ.: χθες) “on fire” πίσω από τα 6,75... Πέτυχες δύο ψυχολογικά τρίποντα και βοήθησες σημαντικά και στο αμυντικό κομμάτι... Απέναντι στην Μπαρτσελόνα έχει 6/8 τρίποντα έως τώρα...

«Νιώθω καλά στην επίθεση και παίρνω μεγάλη ενέργεια από την άμυνα, όπου πραγματικά γίνεται χαμός και πέφτει πολύ ξύλο στις προσωπικές μονομαχίες αλλά και στα περάσματα από τα screen! Ανυπομονώ να βοηθήσω ακόμη περισσότερο την ομάδα και τους συμπαίκτες μου και πραγματικά ζω για το επόμενο ελεύθερο σουτ! »

- Αισθάνεστε πλέον ότι έχετε πάρει τον “αέρα” της Μπαρτσελόνα;

«Σίγουρα σε αυτά τα πρώτα τρία ματς, δείξαμε ότι διαθέτουμε την ποιότητα, την τεχνική καθοδήγηση και τον χαρακτήρα, όχι απλά να τους κοιτάξουμε στα μάτια, αλλά να τους αποκλείσουμε κιόλας. Είμαι σίγουρος ότι κανένας ουδέτερος παρατηρητής που έχει παρακολουθήσει τους αγώνες, δεν θα αμφιβάλει ότι μέχρι στιγμής είμαστε η καλύτερη ομάδα... Ωστόσο, οι διαφορές είναι πολύ μικρές και η Μπαρτσελόνα, με μία σπουδαία εμφάνιση στο 4ο παιχνίδι, είναι ικανή να μας πάρει την μπουκιά μέσα από το στόμα και να διαλύσει ό,τι με τόσο κόπο χτίσαμε έως τώρα... Δεν πρέπει να την αφήσουμε...»

- Συμφωνείς ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό ψυχολογικό πλεονέκτημα;

«Δεν θα διαφωνήσω, αλλά τι σημασία έχει αυτό αν την Πέμπτη το βράδυ δεν είμαστε αυτοί που πρέπει... Αυτά είναι για τη θεωρία και για σας τους δημοσιογράφους που πρέπει να γεμίσετε τις σελίδες σας! Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε στο γήπεδο “ψηλωμένοι” επειδή προηγούμαστε με 2-1 στις νίκες. Αυτό, σε συνδυασμό και με την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στο γήπεδο, ενδεχομένως να επηρεάσει λίγο τους παίκτες της Μπαρτσελόνα... Αν και να σου πω την αλήθεια, δεν το νομίζω...»

- Πως σου φάνηκε η ατμόσφαιρα απόψε (σ.σ.: χθες);

«Τι να σου πω ρε φίλε; Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις το συναίσθημα που σου δημιουργείται παίζοντας για ένα κοινό 20.000 φιλάθλων που σε υποστηρίζουν... Είναι πολύ θετικό που θα τους έχουμε και την Πέμπτη (31/03)...»

- Αρκούν οι φίλαθλοι για να κερδίσετε;

«(γέλια!!) Σε καμία περίπτωση... Αποτελούν όμως, μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα σε αυτό τον πολύ δύσκολο και μακρύ δρόμο των 40 λεπτών που ελπίζω να μας απομένουν...»
http://www.gazzetta.gr/



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!