tromaktiko: Μεταναστες

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μεταναστες



Στην Ελλάδα υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί. Οι πλούσιοι δεν θα μπορούσαν να είναι πλούσιοι αν κάποιοι άλλοι, κάποιοι πολλοί, δεν ήταν φτωχοί....
Οι πλούσιοι μέσα από την δύναμη που τους δίνει ο πλούτος τους φροντίζουν οι πολιτικές αποφάσεις της χώρας να είναι τέτοιες που να τους κάνουν αυτούς περισσότερο πλούσιους, κάνοντας τους φτωχούς περισσότερο φτωχούς. Έτσι δουλεύει αυτή η μηχανή. Έτσι δουλεύει στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε άλλη χώρα. Έτσι δουλεύει συνολικά στον πλανήτη.
Οι φτωχοί μιας χώρας σίγουρα θα κατηγορήσουν κάποιον για τη φτώχεια τους. Επειδή όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κατηγορηθούν οι πλούσιοι της χώρας, κάποιοι φροντίζουν να τους δώσουν διεξόδους. Φταίνε οι πλούσιοι μιας άλλης χωράς, ακόμα και όλος ο λαός της πχ οι Γερμανοί. Ή οι Αμερικάνοι. Ή κάποιοι άλλοι που θα βρεθούν πρόχειροι και θα είναι από κάπου αλλού. Πιθανά θα φταίει και κάποιος γειτονικός λαός. Ή και κάποιοι άλλοι μέσα στη χώρα πχ οι δημόσιοι υπάλληλοι. Και σίγουρα και πιο βολικά από όλα φταίνε κάποιο άλλοι φτωχοί. Κάποιοι που είναι πιο φτωχοί και που είναι αρκετά ανυπεράσπιστοι ώστε να μπορείς να τους βρίζεις και να τους χτυπάς, χωρίς συνέπειες. Αντιθέτως να σε λένε και να νιώθεις και μάγκας. Οι μετανάστες. Δηλαδή οι φτωχοί χωρίς σύνορα. Έτσι δουλεύει αυτή η μηχανή. Έτσι δουλεύει στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε άλλη χώρα. Έτσι δουλεύει συνολικά στον πλανήτη.
Γι' αυτό και οι πλούσιοι μας, τα ΜΜΕ τους και η κυβέρνηση τους, μαζί και οι παρακρατικοί ακροδεξιοί τους, φροντίζουν πάντα να δίνουν διέξοδο στον θυμό των φτωχών. Μια διέξοδο κάπου μακριά, σε κάποιους άλλους μακρινούς πλούσιους ή σε κάποιους άλλους φτωχούς και απλούς ανθρώπους. Γιατί πρέπει να υπάρχει διέξοδο για το θυμό μας. Η "σωστή" διέξοδο. Προς θεού, όχι η λάθος!
Εμείς δεν έχουμε παρά να μασάμε τα ψέματα τους όσο αυτοί μασάνε τους αστακούς τους. Το πίστευε και ο Μπεν Άλι.







Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!