tromaktiko: Κουφονήσι...

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Κουφονήσι...



Το Κουφονησι βρίσκεται στις Κυκλάδες, ειναι συγκεκριμένα το ανω και κατω Κουφονησι. Τα χωριζει ενας θαλάσσιος πορθμός γυρω στα 300 μετρα.


Το ανω Κουφονησι είναι κατοικήσιμο, η διαμετρος του είναι περιπου 2.300 χιλιομετρα..μετρηση την οποια την εκανα εγω. Μόνιμους κατοικους εχει περιπου 300 ανθρωπους. Το καλοκαιρι εχει σημαντικό αριθμο επισκεπτων, οι καθαρες παραλιες είναι το στοιχειο το οποιο προσελκύει τους τουριστες. Όσο για την ησυχία αυτό πλεον είναι παρελθον, αφου το καλοκαιρι γίνεται το αδιαχώρητο διοτι σε ένα νησι τοσο μικρο χωρις δρομους, υπαρχει εντονο κυκλοφοριακό από ιχ, από αγροτικά, από μηχανακια. Φανταστείτε σε ένα δρομο 300 μέτρων μεσα στο χωριο που είναι με πλακες από ανεκαθεν να κυκλοφορούν τοσα αυτοκινητα..Οι περισσότεροι βεβαιως βεβαιως τα διαφημίζουν, αφου δεν υπαρχει λογος να τα κυκλοφορουν..εκτος από ότι είναι στενα σοκακια, ολο το χωριο είναι πολύ μικρο..η μεγιστη ωρα από την μια ακρη του νησιου στην άλλη -και εννοω στην κατοικήσιμη περιοχη- είναι 10 λεπτα. Όσο για το τσουναμι που λέγαμε. Δεν το ευχομαι να συμβει αυτό, διοτι ολο το νησι θα το σκεπασει ένα κυμα, και θα το εξαφανίσει. Είναι ένα σεναριο πολύ ασχημο και τραγικο αν τελικα συμβει.

Υ.Γ. Αδελφε, καλου κακού τραβήξου προς τα πανω διοτι δε σε βλεπω καλα..Παρε το ξενοδοχειο, το σπιτι, τη Γιοργουλα, το Μιχαλη, το Νικητα και ανεβα οσο πιο ψηλα μπορεις..Τωρα αν δεν τα καταφερεις προσπαθησε να μου γραψεις την περιουσια εμενα διοτι ολοι εκει θα πεθανετε. Το νησι όμως θα ξελιμπαρει καποια στιγμη..οποτε να βρουν κατοχο τα ακινητα. Ευχαριστω.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!