tromaktiko: Για το θέμα Πάγκαλου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Για το θέμα Πάγκαλου



Επειδή μάλλον το να βάζουμε ταμπέλες είναι ελληνικό χόμπι, δεν είναι όλοι οι Έλληνες που σπούδασαν στο εξωτερικό αριστεροί. Πιο πατριώτες γίνανε επειδή είδαν πως ζούνε οι Ευρωπαίοι δεν ανέχονται να τους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.Απάντηση στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_1697.html

Δεν λέμε σπουδαζείς στο εξωτερικό αλλά ζείς. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις κάνεναν φίλο, γνωστό ή συγγενή δίπλα σου. Αυτό σημαίνει ότι από τα 20 σου είσαι στην ούσια ανεξάρτητος και όχι απλά μετακομίζεις σε μια άλλη ελληνική πόλη και όλα στα κανονίζει η μαμά και ο μπαμπάκας. Είσαι ξένος σε ξένο τόπο.
Επίσης πάρα πολύ επιλέγουν εξωτερικό γιατί μπορούν να δουλεύουν και να σπουδάζουν (part-time) και έτσι όσο και να φαίνεται περίεργο είναι πιο οικονομικό αποτην φοίτηση στην Ελλάδα. Έχω γνωρίσει άτομα που σπουδάσαν και είχαν και τον/την συντροφό τους μαζί, οικογένεια που μετακόμισε για να σπουδάσουν τα παιδία και να έχουν κ αυτή μια καλύτερη εππαγγελματική πορεία. Περάσανε οι εποχές που η Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία κτλπ ήταν πανάκριβοι προορισμοί για πλούσιους. Η Ελλάδα μας δυστυχώς ειναι πολύ πιο ακριβή πια και αυτο οδήγσε στην 2η μετάναστευση στο εξωτερικό των Ελλήνων που έχει ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια, πάρτε το χαμπάρι.
Δεν συζητάμε καν για διαφορά επιπέδου μαθήσεως. Τα ελληνικά πανεπιστήμια πια δυστυχώς είναι 2η επιλογή για πάρα πολλούς νέους και δεν φταίνε αυτοί για αυτό μην τους το φορτώνετε.

Τώρα για όσα λές για τον Πάγκαλο μάλλον δίχνεις διχασμό προσωπικότητας. Δεν γίνεται να μιλάς σαν υποστηρικτής των Έλληνων πολιορκημένων του κέντρου της Αθήνας (και Πάτρας και Ηγουμενίτσας συμπληρώνω εγώ) και την ίδια στιγμή να στηρίζεις κάποιον που έδινε εντολή σαν Υπ. Εξωτερικών σε Έλληνες στρατιώτες πάνω σε ελληνικό έδαφος να κάψουν την σημαία μας ή αλλιώς να "την πάρει ο αέρας". Δεν τον είδα να κάνει και τίποτα για το μεταναστευτικό. Ποίος είναι ο πατριώτης και πιος ο αναρχικός τελικά?

Εμείς οι φοιτητές του εξωτερικού δυστυχώς για το κατεστημένο της Ελλάδας μάθαμε να ερευνούμε και να μην πιστέυουμε, και δεν μετράνε πια ούτε οι τίτλοι ούτε τα αξιώματα. Όλοι κρίνονται και όλοι είναι ίσοι απέναντι στον ελληνικό λαό.
Μπράβο στα παληκάρια στο Παρίσι και στην Γερμανία που δείξανε ότι αδούλωτοι περήφανοι Έλληνες φοιτητές υπάρχουν ακόμα. Οι υπόλοιποι κάντε γαργάρα ότι πεί η ΔΑΠ/ ΠΑΣΠ /ΚΝΕ / ΑΡΕΝ!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!