tromaktiko: Σχετικά με τις στειρώσεις ζώων

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σχετικά με τις στειρώσεις ζώων



Αγαπητέ αναγνώστη,
χιλιάδες γατιά και σκυλιά κυκλοφορούν κάθε μέρα απροστάτευτα στους δρόμους, υφιστάμενα την πείνα, το κρύο και την ανθρώπινη αθλιότητα.
Η προσπάθεια που γίνεται να στειρωθούν δεν έχει να κάνει με απόπειρα εξαφάνισης του πληθυσμού τους αλλά με την προσπάθεια να τους παρασχεθεί μια πιο ποιοτική ζωή.
Έχετε υπόψη σας ότι χωρίς τις στειρώσεις οι γάτες θα γίνονταν περίπου 500 στην επόμενη περίοδο ζευγαρώματος? Ποιός θα τα φρόντιζε αυτά τα γατάκια, ποιος θα τα τάιζε ποιος θα τα προστάτευε από το κρύο και από κάθε υπάνθρωπο που θα τους φερόταν με τον γνωστο τρόπο? Ή μήπως νομίζετε ότι στην Σύρο υπάρχουν τόσοι φιλόζωοι ώστε να φροντίσουν 500 γάτες?
Σαφώς και ο στόχος είναι κάποια στιγμή να εξαλειφθούν τα αδέσποτα και να υπάρχουν οικόσιτα ζωά τα οποία θα είναι σε σπίτια και θα ζούν μια αξιοπρεπή ζωή, βέβαια αυτό στην Ελλάδα θα αργήσει πολύ ακόμη να συμβεί.
Αν θέλετε να βοηθήσετε τα ζώα πάρτε κάποιο ταλαιπωρημένο γατάκι ή σκυλάκι από τον δρόμο και δώστε του ένα σπίτι και στοργή.
Δεν υπάρχουν συνωμοσίες εξαφάνισης των αδέσποτων(με στειρώσεις-διότι ορισμένοι εφαρμόζουν προσπάθεια εξαφάνισης με φόλες- αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι), ας αφήσουμε αυτούς που έχουν τα μέσα και τον τρόπο να κάνουν κάτι για να τα βοηθήσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ κάλα.
Φιλόζωη...


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!