tromaktiko: ΠΛΑΙΣΟ ΑΕΤΑΒΕ (κουφώματα​): ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΠΛΑΙΣΟ ΑΕΤΑΒΕ (κουφώματα​): ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ



Θέλοντας να πληρώσουν "το μάρμαρο" οι απλήρωτοι πάνω από ενάμιση μήνα εργαζόμενοι του Ομίλου Πλαίσιο , η επιχείρηση έχει ετοιμάσει το έδαφος για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασία...
Έπειτα από τις διαβουλεύσεις μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, η εταιρία ξεκαθάρισε πως στόχος της είναι να πάρει αυτά που τις λείπουν από τις τσέπες των εργαζομένων στο εργοστάσιο κατασκευής κουφωμάτων της Σίνδου. Είναι πλέον σαφές πως οι εργοδότες δεν έχουν καμία διάθεση να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Επιλέγουν όμως την εύκολη λύση , της μείωσης των ημερών εργασίας μας. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, χρόνια τώρα, πρόσφεραν τα πάντα ,έτσι ώστε οι μέτοχοι της εταιρίας να γίνουν πλουσιότεροι και να καυχώνται για την επιχείρηση που εμείς οι εργαζόμενοι φτιάξαμε με τον ιδρώτα μας.

Η στάση πληρωμών που τηρεί το ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΤΑΒΕ (κουφώματα) και η προσπάθεια επιβολής τριήμερης εργασίας, δεν είναι κάτι που μας βρήκε απροετοίμαστους. Γνωρίζαμε πολύ καλά, πως οι βιομηχανίες τόσο του κλάδου όσο και γενικότερα όλης της χώρας, εκμεταλλεύονται τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης και με το πρόσχημα του "δεν έχω λεφτά" καταπατούν εισοδήματα και ζωές.

Επειδή όμως εμείς οι εργαζόμενοι εδώ και τρία χρόνια ζούμε στο πετσί μας, τις προσπάθειές τους να βάλουν το χέρι τους στις δικές μας τσέπες, τους διαμηνύουμε πως θα παραμείνουμε εδώ, στον αγώνα μας μέχρι να πάρουμε και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που μας χρωστάνε. Αυτοί θέλουν την απλήρωτη εργασία (αυτό δείχνει η τακτική τους) και εμείς από την άλλη το δικαίωμα για πλήρη απασχόληση και την πληρωμή του έργου μας. Δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε Κίνα στους μισθούς και αυτοί να μεγαλώνουν τα κέρδη και τις επενδύσεις τους. Γιατί ακόμη και στην εκ περιτροπής εργασία που επιβάλλουν , όταν η κουβέντα πάει στα χρωστούμενα δύο σχεδόν μηνών, κάνουν ...τους Κινέζους!

Κύριοι μέτοχοι του ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΕΤΑΒΕ, εμείς οι εργαζόμενοι του Ομίλου, έστω και απλήρωτοι, έστω και νηστικοί, θα είμαστε με κάθε τρόπο μπροστά σας όταν πάτε να επιβάλλεται συνθήκες γαλέρας στο εργοστάσιό σας. Τα νούμερα που λέτε πως δεν σας βγαίνουν, δεν αφορούν τον εργάτη που δεν τα δημιούργησε.Αφορούν τους ιδιοκτήτες και τα μεγάλα στελέχη που κρατούν τη στρατηγική της επιχείρησης στα χέρια τους. Αν λοιπόν υπάρχει οικονομικό αδιέξοδο, η λύση που προτείνουμε είναι τόσο απλή: Ανοίξτε τις καταθέσεις σας, τον συσσωρευμένο πλούτο τόσων χρόνων και πληρώστε την εργασία που σας έχουμε ήδη παράσχει. Ανοίξτε τα "σφιχτά" σας χεράκια και πληρώστε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου. Εμείς δεν έχουμε να σας δώσουμε τίποτε. Απλά γιατί μας τα έχετε πάρει όλα!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!