Συνταγή για 8-10 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
Αλεύρι όσο πάρει
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
Χυμό από 5 πορτοκάλια, μεγάλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 φλιτζανάκι κονιάκ
3 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ
1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
Προετοιμασία:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών, το ξύσμα, το κονιάκ, το μπέικιν, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Όσο δουλεύει το μίξερ προσθέτουμε λίγο-λίγο αλεύρι, τόσο όσο να γίνει το μείγμα μας ένας πηχτός χυλός (όχι να γίνει ζυμάρι).
Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με λίγο λάδι, και σκορπίζουμε στον πάτο της φόρμας τα μισά καρύδια χοντροκομμένα. Αδειάζουμε το χυλό στην φόρμα και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα καρύδια το επάνω μέρος. Πιέζουμε ελαφρά τα καρύδια με το πιρούνι μέσα στο χυλό να μην καούν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180οC) για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεί. Για να είσαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο περάστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κεικ και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
Σερβίρετε το κεικ αυτό σε περιόδους νηστειών και όχι μόνο!
Απολαύστε!