tromaktiko: «Θέμα ημερών το τέλος του Καντάφι»

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

«Θέμα ημερών το τέλος του Καντάφι»



Υπέρ των αεροπορικών πληγμάτων κατά του καθεστώτος τάσσεται με δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο παραιτηθείς υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης, στρατηγός Αμπντούλ Γιουνίς.
Ο επί 42 χρόνια στενός συνεργάτης του Καντάφι έλαβε εντολή από τον λίβυο ηγέτη να κινητοποιήσει τις ειδικές δυνάμεις για την καταστολή της εξέγερσης. Αντί να ακούσει προχώρησε στο στρατόπεδο της επανάστασης, άνοιξε τις αποθήκες πυρομαχικών στους εξεγερμένους και κατέβασε τεθωρακισμένα εναντίον του καθεστώτος.

Στο ερώτημα γιατί διαχώρισε τη θέση του από το καθεστώς Καντάφι, απαντά πως ο Καντάφι με την πάροδο του χρόνου άρχισε να παίρνει όλες τις εξουσίες πάνω του και αυτό που ξεκίνησε σαν απελευθερωτική επανάσταση έγινε τυραννία. Σημειώνει πως όταν έλαβε εντολή να στρέψει τα όπλα στο λαό αρνήθηκε και αποχώρησε.

Τονίζει ότι ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι σφίγγει και πως το τέλος του πλησιάζει. Αναφέρει πως ο στρατός είναι εξαντλημένος και εκτιμά πως δεν θα συνεχίσει για πολύ ακόμα να υπακούει στις εντολές του. Τονίζει πως ήδη υπάρχουν κάποια σημάδια ανταρσίας στο εσωτερικό των δυνάμεων του καθεστώτος. Επισημαίνει πως όταν ο Καντάφι θα δει το τέλος να πλησιάζει θα πυρπολήσει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στη Λιβύη και την παγκόσμια οικονομία.

Δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε επέμβαση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων επί λιβυκού εδάφους. Σημειώνει όμως πως έχει ζητηθεί από την διεθνή κοινότητα η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ώστε να περιοριστεί η αιματοχυσία.

Στο ερώτημα τι περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση, απαντά πως "προσδοκά από την Ελλάδα να στηρίξει την πρόταση για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που θα περιορίσει το φόρο αίματος για την ελευθερία μας".

skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!