tromaktiko: Ανταπάντηση σχετικά με τα αδέσποτα

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ανταπάντηση σχετικά με τα αδέσποτα



Αγαπητή μου κυρία σε απάντηση της απάντησης σας στο θέμα με τις φόλες στα αδέσποτα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_7414.html θα ήθελα να σας πω τα εξής:
Αρχικά τα αδέσποτα σκυλιά βρίσκονται εκεί...
, επειδή κάποιοι άνθρωποι πήραν τα σκυλάκια κουτάβια και μετά μόλις μεγάλωσαν προτίμησαν την εύκολη λύση να πετάξουν αυτά τα σκυλιά στο δρόμο. Συμφωνώ 100% πως θα πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες να μαζεύουμε τα περιττώματα των σκυλιών μας αλλά αδυνατώ να καταλάβω πως γίνεται ένα παιδί να μολυνθεί από τα περιττώματα ενός σκυλιού αν η μανούλα του φροντίσει για την καθαριότητα του παιδιού της. Και αυτό το λέω γιατί κανένας δεν έπαθε κάτι επειδή πάτησε με τα παπούτσια του απομεινάρια περιττωμάτων. Αν τώρα πάει κανείς, τα πιάσει ή μπουσουλάει στους δρόμους και μετά βάλει και τα χέρια στο στόμα (για να μπορέσει να υπάρξει μόλυνση) τότε δεν φταίνε τα περιττώματα αλλά η βρωμιά που υπάρχει στο δρόμο και ο ανεύθυνος γονέας που δεν έμαθε στο παιδί του βασικές αρχές καθαριότητας. Τέλος πρέπει να καταλάβουμε πως δεν έχει δικαίωμα κανένα ανθρωπόμορφο τέρας να πάρει τη ζωή οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού επειδή έτσι γουστάρει. Ούτε είναι δυνατόν να πρέπει να πρέπει εγώ που βγάζω το ζώο μου βόλτα με λουράκι και που καθαρίζω και τα περιττώματα του, να κινδυνεύω να χάσω το ζωντανό μου επειδή κάποιος "τέρας" έκρυψε μέσα στα φυτά μια φόλα.
Καλό θα είναι λοιπόν πριν τα βάλουμε με τα ζώα να τα βάλουμε με τον εαυτό μας και την ανευθυνότητα μας, μιας και πάντα πίσω από μια μη κανονική συμπεριφορά ενός ζώου βρίσκεται ένας άνθρωπος.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!