tromaktiko: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φιλοζωικών οργανώσεων έξω από την Διεθνή Έκθεση Γούνας

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φιλοζωικών οργανώσεων έξω από την Διεθνή Έκθεση Γούνας



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη φιλοζωικών και ανεξάρτητων οργανώσεων έξω από το κτίριο της Expo Athens, όπου πραγματοποιείται η 1η Διεθνής Έκθεση Γούνας.

Μικροεντάσεις προκλήθηκαν όταν οι διαδηλωτές εμπόδισαν την είσοδο συμμετεχόντων στο χώρο της έκθεσης, ωστόσο τα πράγματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
"Είναι πρωτόγνωρη και προκλητική κίνηση η διοργάνωση, εν μέσω οικονομικής κρίσης, μιας τέτοιας έκθεσης", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ρίτσα Ανεστοπούλου, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.

"Επιτιθέμεθα ενάντια στο μεγαλύτερο σύμβολο της ανθρώπινης ματαιοδοξίας", ανέφερε η πρόεδρος του Ζωοφιλικού Συλλόγου Βουλιαγμένης Τίνα Κασιδόκωστα.

Εκπροσωπώντας τη "Δημοκρατική Αριστερά" ο Θέμης Δημητρακόπουλος, συντονιστής του τομέα πράσινης πολιτικής και οικολογίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, τόνισε: "Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η παραγωγή γούνας περιορίζεται ή καταργείται, η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εμπορίας γούνας στον κόσμο", ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει εναλλακτικά προγράμματα για τη στροφή σε ήπιες μορφές οικονομικής ανάπτυξης, όπως ο οικοτουρισμός και οι βιολογικές καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι για το εμπόριο γούνας θανατώνονται ετησίως περί τα πενήντα εκατ. ζώα παγκοσμίως.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!