tromaktiko: Ανεμογεννήτριες στην Λακωνία

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ανεμογεννήτριες στην Λακωνία



Σοβαρό θέμα προέκυψε για την Ανατολική Λακωνία, όταν η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της χώρας μας...
στις 13 Οκτωβρίου του 2010 αποφάσισε να χορηγήσει άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό στις θέσεις "Χιονοβούνι" του Δήμου Ζάρακα ισχύος 24 MW και "Τούρλες" του Δήμου Νιάτων ισχύος 16 ΜW.

Μετά την χορήγηση της άδειας, αρχάισαν οι διαδικασίες προσφυγής από τον Σύλλογο της Κρεμαστής προς το Συμβούλιο Επικρατείας, όπως είχε γίνει και παλιότερα, με σκοπό να μην επιτραπεί τελικά η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο δάσος της Κρεμαστής, το οποίο βρίσκετε στα όρια της περιοχής NATURA 2000 λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας που παρουσιάζουν η πανίδα και η χλωρίδα του δάσους.

Η περιοχή αυτή είναι ζώνη ειδικής προστασίας (αρπακτικών πτηνών GR2540007) και περιοχή κοινοτικού ενδιαφέροντος με ονομασία "Όρη Ανατολικής Λακωνίας" (GR2540001).

Οι πληροφορίες μας λεν, πως αν το αιολικό πάρκο τελικά εγκατασταθεί στις προαναφερθέντες περιοχές, θα κοπούν τουλάχιστον 2.000 "Μαύρα έλατα" τα οποία ευδοκιμούν μόνο στη Βορειοανατολική Λακωνία και την Κεφαλονιά.

Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν, γιατί αν δε γίνει κάτι τώρα, οι ανεμογεννήτριες σε λίγο καιρό θα είναι πραγματικότητα στην περιοχή τους.
http://www.apela.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!