tromaktiko: Απάντηση στο "Σχετικά με τα διόδια της Αττικής Οδού"

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Απάντηση στο "Σχετικά με τα διόδια της Αττικής Οδού"



Λυπάμαι αν σε ενόχλησε που «το παίζω ειδικός» προφανώς ο ρόλος αυτός ανήκει μόνο σε σένα. Αλλά δε σε προβληματίζει άραγε που...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_1237.html )

τόσοι πολλοί δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνουν στην Αττική Οδό?


Και μπαίνουν μάλιστα στη διαδικασία να υπερασπιστούν το έργο? Είναι άραγε όλοι τους λεφτάδες που
θέλουν να σκορπάνε τα λεφτά τους? Ή μήπως, λέω μήπως, θέλουν να πληρώνουν γιατί πρόκειται για έργο που αξίζει τα λεφτά του? Υπάρχει άλλο δημόσιο έργο αντάξιό του? Όχι! Αν δε θες να είσαι κορόιδο ή θύμα λοιπόν, μείνε με τους δρόμους καρμανιόλες που θα σου κοστίσουν πολλά περισσότερα αν σπάσεις το αυτοκίνητό σου σε μια λακκούβα ή αν σπάσεις το κεφάλι σου από ατύχημα (που εύχομαι φυσικά να μη σου συμβεί ποτέ).

Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν η Αττική Οδός ήταν δημόσιο έργο?
Ακόμα δε θα είχε ολοκληρωθεί ούτε το μισό, θα μας είχε κοστίσει το δεκαπλάσιο, θα την είχε
αναλάβει η Siemens, θα είχε γεμίσει διαφημιστικές πινακίδες παντού, θα είχε λακκούβες και σκασμένους δρόμους ενώ αν έμενες με το αμάξι σου και καλούσες βοήθεια θα ερχόταν μετά από
3 ώρες ένας δημόσιος υπάλληλος με φραπεδιά και υφάκι και θα σου έλεγε ότι δε μπορεί να σε βοηθήσει γιατί σου λείπει κάποιο χαρτί! Όπως περίπου συμβαίνει σε όλο το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Ελλάδας και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας!

Λες ότι το έργο έχει αποπληρωθεί ήδη. Εγώ άκουσα στα κανάλια ότι το έργο συνεχίζεται και πιθανότατα να επεκταθεί μέχρι Ηλιούπολη, άρα αν ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί τότε πώς εσύ ξέρεις ότι έχει αποπληρωθεί ήδη? Και πραγματικά πιστεύεις ότι ένα έργο τόσο μεγάλης αξίας πρόλαβε και αποπληρώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μόνο από τα διόδια? Πόσο είπες ότι είχες στα
μαθηματικά? Ή μήπως νομίζεις ότι τα τέλη που πληρώνεις πηγαίνουν μόνο για την Αττική Οδό? Κι αν σταματήσουμε να πληρώνουμε αυτά τα διόδια, όλο αυτό το προσωπικό που απασχολεί η Αττική Οδός τι θα γίνει? Αυτό το έχεις σκεφτεί?

Ανέφερες ότι στις μεγάλες πόλεις του κόσμου σε τέτοιους αυτοκινητόδρομους (ringroadsόπως τα είπες) δεν πληρώνουν διόδια. Επειδή δεν είμαι «ειδικός» όπως εσύ, με ένα απλό googlάρισμα
διαπίστωσα ότι αυτό ήταν ανακρίβεια. Αλλά ακόμα κι αν το googleλέει ψέματα και δεν είναι όλοι «ειδικοί» όπως εσύ, ας δεχτώ ότι όντως στις άλλες μεγάλες πόλεις δεν πληρώνουν (αφήνοντας στην άκρη ότι η Αθήνα δεν στέκεται με τίποτα δίπλα στις μεγάλες πόλεις του κόσμου –θεωρώ πολύ άστοχη τη σύγκριση). Οι «συναγωνιστές του δεν Πληρώνω» (lol για τον όρο συναγωνιστές που χρησιμοποιείτε) τις προάλλες δεν ήθελαν να πληρώνουν ούτε στο μετρό και μάλιστα έσπασαν και τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων!
Σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπως πχ η Αγγλία από την οποία έχω εμπειρία, το μετρό απαιτεί τετραπλάσιο εισιτήριο και με πολύ πιο άθλιους σταθμούς και υποδομές σε σχέση με την Ελλάδα. Εκεί γιατί δεν συγκρίνετε την Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο? Ή κάνετε συγκρίσεις όπου σας συμφέρει?

Νομίζω πως έχουμε πολύ σημαντικότερα πράγματα για τα οποία πρέπει να φωνάξουμε και θεωρώ ύποπτο που διαμαρτύρονται μερικοί ελάχιστοι τώρα, κι όχι ας πούμε όταν φτιάχτηκε το έργο. Και για να σε προλάβω (γιατί εσείς όσους έχουν διαφορετική γνώμη τους βλέπετε εγκάθετους -εκτός από τον εαυτό σας) δεν είμαι ούτε γιος του Μπόμπολα, ούτε μέτοχος της Αττικής Οδού. Άνεργος φοιτητής είμαι κι από την Αττική Οδό πηγαίνω πολύ σπάνια γιατί τη θεωρώ πολυτέλεια. Αλλά δε θεωρώ πως είμαι κορόιδο που χρησιμοποιώ τους δρόμους από τους οποίους πήγαινα τόσα χρόνια. Χαίρομαι που υπάρχει η λύση της Αττική Οδού για όταν βιάζομαι ή όταν υπάρχει κι άλλος στο αμάξι να μοιραστούμε τα έξοδα.

Το να σηκώνεις μια μπάρα δε σε κάνει αγωνιστή. Αν σου κόβουν τους μισθούς και χρεώνουν τα
παιδιά σου πριν καν γεννηθούν θα έπρεπε να βγεις να φωνάξεις για όλα αυτά. Εδώ συνταξιούχοι δε μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, η ανεργία καλπάζει, χιλιάδες απολυμένοι δε μπορούν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους κι εσύ έχεις μόνη καούρα να τη βγάλεις τζαμπέ πηγαίνοντας από το νέο αυτοκινητόδρομο γιατί βαριέσαι να μείνεις κολλημένος στην Κηφισίας για μισή ωρίτσα παραπάνω? Θα πρέπει να είσαι πολύ βολεμένος και τακτοποιημένος και να έχεις όλα τα άλλα σου προβλήματα λυμένα αν το μόνο που σε κόφτει είναι να μην πληρώνεις στην Αττική Οδό. Μπορεί εσύ να νιώθεις πως έτσι κάνεις την επανάστασή σου αλλά μη νομίζεις πως θα πείσεις κι εμάς.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!