tromaktiko: Άνοιγμα την κλειστή Υπηρεσία του ΕΚΑΒ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Άνοιγμα την κλειστή Υπηρεσία του ΕΚΑΒ



Διάβασα σε γνωστό blog εργαζόμενου στο ΕΚΑΒ ( Hellas-medic.BlogSpot.com) για το άνοιγμα του επαγγέλματος του Πληρώματος Ασθενοφόρου.

Θαύμασα την απορία του ‘’ τι κοινό έχει αυτός με τα χρέη και ο φαρμακοποιός με το τριώροφο.’’
Μα φίλε είσαι και ανακόλουθος .Σε παλαιότερη ανάρτηση εσύ παραδέχεσαι ότι δουλεύεις ταυτοχρόνως και σε δεύτερη δουλειά ,χωρίς να τηρείς τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα και καταλαμβάνεις μία θέση εργασίας νέου υπαλλήλου Δηλαδή έχεις δύο μισθούς με υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες και εκτός έδρας και ιδιωτική ασφάλεια ζωής που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος εκτός την ασφάλεια του Δημοσίου και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.
Άρα τα χρέη σου είναι γιατί είσαι σκορποχέρης και αλαζόνας. Γνωρίζω ότι όχι μόνο δεν είσαι ο μόνος αλλά και όλοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα που απασχολούντα σε ειδικά προγράμματα σε ασθενοφόρα διακομιδών χρόνιων περιστατικών ,ή ως εκπαιδευτές ή είναι βολεμένοι σε θέσεις αραχτές με 24/ωρα ή όπως και εσύ υπηρεσία εξαώρου και άλλοι σε εργασία γραφείου , συνεργείου ή συμβούλου παρατρεχάμενου στον αντιπρόεδρο ,έχουν την σωματική αντοχή και δουλεύουν διπλο- βάρδια και στα ιδιωτικά ασθενοφόρα εταιριών.
Σημειωτέο πολλά από αυτά δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας ασθενοφόρου αλλά φορτηγού Ορισμένα από αυτά έχουν βεβαίωση καταλληλότητας από ιατρούς διευθυντές των παραρτημάτων χωρίς να έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση ,έλεγχος μηχανικός ,ιατρικών μηχανημάτων, υγειονομικού υλικού, σήμανσης , νομιμότητα εταιρείας, απόφαση ΔΣ, έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας οχήματος για την λειτουργία ασθενοφόρου. Για αυτή την εγκληματική συμπεριφορά πρέπει να επέμβει κάποιος για έλεγχο. Ίσως το υπουργείο Μεταφορών να ζητήσει επανεξέταση των ασθενοφόρων. Έλεγχος από αστυνομικούς του Υπουργείου του Πολίτη για την άδεια κυκλοφορίας. ‘Ισως και εισαγγελέας.
Μετά από τα ανωτέρω πρέπει να υπάρξει απελευθέρωση για τους εξής λόγους :
1. Να λειτουργήσουν ιδιωτικές εταιρείες παροχής προνοσοκομιακής φροντίδας .
Αφού τεθούν όροι, διαδικασίες και προδιαγραφές λειτουργίας αυτών.
Δηλαδή δεν θα έχουμε το μονοπώλιο του ΕΚΑΒ.
2.Το επάγγελμα του Διασώστη -Πλήρωμα ασθενοφόρου δεν το ασκού υποχρεωτικά μόνο απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που έχουν μόνο κατάρτιση και όχι επιστημονική γνώση ,άλλα και απόφοιτοι ΤΕΙ ή ΑΙ ,όπως Νοσηλευτικής, με μεταπτυχιακό τίτλο ανάλογο, και απόφοιτοι από δημόσια οι ιδιωτικά ΙΕΚ νοσηλευτικής τραυματιολογίας κτλ. Έτσι θα έχουμε αύξηση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας
3.Η απελευθέρωση θα είναι και στην εκπαίδευση ( δεν θα λειτουργεί μόνο το ΙΕΚ- ΕΚΑΒ. θα υπάρχουν και άλλα Ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ με αντικείμενο την κατάρτιση Διασώστη –Πλήρωμα ασθενοφόρου .
Πιστεύω δε ότι καλό είναι όλοι οι ιδιώτες εργοδότες που στην δύναμη του προσωπικού τους συμπεριλαμβάνουν εργαζόμενους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, να ζητήσουν να τους προσκομίσουν απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου για την απασχόληση παράλληλα με την υπηρεσία τους γιατί θα εκπλαγούν όταν οι επιθεωρητές εργασίας αρχίσουν τους ελέγχους.
Όσο για τον φίλο bloger, ας τελειώσει γρήγορα με τα χρέη γιατί θα περιοριστεί και αυτός όπως όλοι οι εργαζόμενοι σε μία δουλειά και σε ένα μισθό. Ας εργαστούν οι άνεργοι. Τέλος τα καμώματα των παρατρεχάμενων της ΠΑΣΚΕ-ΕΚΑΒ και της ΔΑΚΕ-ΕΚΑΒ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!