tromaktiko: Λευκωσία: Χιόνια βροχές και τσουχτερό κρύο το σκηνικό του καιρού

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Λευκωσία: Χιόνια βροχές και τσουχτερό κρύο το σκηνικό του καιρού



Έξι βαθμούς κάτω από την κανονική για την εποχή είναι η θερμοκρασία, ενώ τα χιόνια έχουν φτάσει και στις ημιορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα σχολεία σε ορισμένες κοινότητες να παραμένουν κλειστά...
Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο πρώτος μετεωρολογικός λειτουργός, Χάρης Ζαχαριάδης η θερμοκρασία σήμερα στο εσωτερικό θα ανέλθει στους 12 βαθμούς και θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις.

Από αύριο Παρασκευή θα υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Άσπρη μέρα και στον Πενταδάκτυλο
Στα λευκά ντύθηκε και ο Πενταδάκτυλος, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ενώ αναφέρεται ότι η χιονόπτωση έχει αρχίσει ψες και συνεχίζεται και σήμερα.
Σε δηλώσεις του ο «διευθυντής» της λεγόμενης μετεωρολογικής υπηρεσίας του ψευδοκράτους Φεχμί Οτάϊ είπε ότι το ύψος των χιονιών στην ψηλότερη κορφή του Πενταδακτύλου είναι 7 εκατοστά.

Προσοχή στους δρόμους
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω χιονόπτωσης πολλοί δρόμοι στην ελεύθερη Κύπρο είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα, άλλοι ανοικτοί για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς και άλλοι ολισθηροί. Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι κλειστοί είναι οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Προδρόμου – Τροοδιτίσσης και Πεδουλά – Προδρόμου – Λεμύθου.

Επίσης δρόμοι είναι ολισθηροί και ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Πρόκειται για τους δρόμους Καρβουνά – Κυπερούντας, Κυπερούντας – Αγρού, Αγρού - Παλαιχωρίου, Δημών – Ποταμίτισσας – Κάτω Μύλου, Μανδριών – Πλατρών, Σαϊτά – Αμιάντου – Καρβουνά, Χαντριών – Κυπερούντας – Καρβουνά, Γουρίου – Φαρμακά – Παλαιχωρίου, Απλικίου – Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδιού, Αλωνας – Πολύστυπου, Πλατανιστάσας – Αλωνας – Πολύστυπου – Αληθινού – Λειβαδιών, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς – Σπηλιών, Πεδουλά – Κύκκου, Καμιναριών – Αγίου Δημητρίου, Κάμπου – Κύκκου και Κύκκου – Σταυρού Ψώκας.

Ολισθηροί είναι οι δρόμοι Ορκόντα – Καλοπαναγιώτη – Γερακιών, Αμαργέτης – Παναγιάς – Καναβιού, Παναγιάς – Κοιλάδας των Κέδρων, Στρουμπιού – Τσάδας και Τσάδας – Πάφου.

Ως εκ τούτου, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους εν λόγω δρόμους προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.
Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας
Στα λευκά ντύθηκαν αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πάφου με αποτέλεσμα να κλείσουν εννέα δημοτικά σχολεία και τα δύο γυμνάσια στην Παναγιά και το Πολέμι.
Κλειστά είναι τα δημοτικά σχολεία στις κοινότητες: Γιόλου, Δρούσια, Κάθηκα, Πολέμι, Σίμου, Στρουμπί, Τσάδα και Παναγιά. Με έκτακτο πρόγραμμα λειτουργεί το γυμνάσιο της Πόλης Χρυσοχούς, καθώς πολλοί καθηγητές δεν κατάφεραν να μεταβούν στο σχολείο, ενώ με μειωμένο προσωπικό λειτουργούν επίσης τα δημοτικά σχολεία Αργάκας και Πόλης.

Στην Παναγιά το ύψος του χιονιού έφτασε τα 15 εκατοστά.
Χιόνια έπεσαν και στην ορεινή περιοχή της Λάρνακας με αποτέλεσμα τα παιδιά που διαμένουν στις κοινότητες Βαβατσινιάς και Οδού να μην μπορέσουν να μεταβούν στα σχολεία τους.

Εισροή νερού στα φράγματα
Σημαντική αύξηση της εισροής νερού στα φράγματα σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο.
Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Φαίδρος Ρουσής χθες σημειώθηκε εισροή 860 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού και σήμερα το πρωί εισροή ενός εκατομμυρίου 300 χιλιάδων κυβικών μέτρων. Μεγαλύτερη εισροή έχει σημειωθεί στο φράγμα του Ασπρόκρεμμου με 273 χιλιάδες και ακολουθούν το φράγμα της Αρμίνου με 211 και του Κούρρη με 200 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.
Η συνολική εισροή του μήνα ανήλθε στα 5,4 εκατομμύρια από τα οποία τα 3,8 εισέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα η πληρότητα των φραγμάτων είναι 55,8% με 162,3 εκατομμύρια, ενώ πέρσι την ίδια περίοδο είχαμε 185,2 εκατομμύρια με ποσοστό 63,7%.

Πηγή: ΚΥΠΕ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!