tromaktiko: Αρνίσια σουβλάκια µε κόλιανδρο και τζίντζερ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Αρνίσια σουβλάκια µε κόλιανδρο και τζίντζερ



Θέλετε να ετοιμάσετε ένα γεύμα που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας; Τότε τα σουβλάκια είναι η κατάλληλη πρόταση για το βραδινό δείπνο. Χρειάζονται μόνο σαράντα...
 λεπτά προετοιμασίας και ο κόλιανδρος με το τζίντζερ δίνουν άλλη γεύση!

Υλικά (για 6 άτοµα)
• 1 κιλό αρνίσιο κρέας από σπάλα ή µπούτι χωρίς κόκαλο σε µπουκιές
• ½ κ.τ.γ. τριµµένο κόλιανδρο
• ½ κ.τ.γ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοτριµµένο
• 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωµένη
• χυµό και ξύσµα από 1 λεµόνι
• 1 κ.τ.σ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
• 1 κ.τ.γ. αλάτι
• 1 κ.τ.γ. πιπέρι πράσινο ψιλοτριµµένο
• 1 µεγάλο κρεµµύδι σε χοντρά κοµµάτια
• 1 µεγάλο φινόκιο σε χοντρά κοµµάτια

Ετοιµασία
1. Αδειάζετε τις µπουκιές του αρνιού σε ένα µπολ και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, το σκόρδο, το µαϊντανό, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε πολύ καλά έτσι ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν µε το κρέας. Σκεπάζετε µε µεµβράνη και αφήνετε το κρέας να µαριναριστεί για 6-7 ώρες στο ψυγείο.
2. Βγάζετε από το ψυγείο και περνάτε το αρνί σε σουβλάκια βάζοντας ενδιάµεσα στις µπουκιές κοµµάτια κρεµµύδι και φινόκιο.
3. Ψήνετε καλά στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου για 40-45 λεπτά γυρίζοντας τα σουβλάκια ώστε να ψηθούν οµοιόµορφα και κατά διαστήµατα τα περνάτε µε τη µαρινάδα για να γίνουν ζουµερά. Τα σερβίρετε ζεστά µε µερικές φέτες λεµόνι και πασπαλίζετε µε λίγο µαϊντανό.

40' προετοιµασία
µαριναρισµα: 6-7 ώρες
497 θερµίδες

Πηγή: myworld.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!