tromaktiko: Για τα συνθήματα στην παρέλαση των ΟΥΚ

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Για τα συνθήματα στην παρέλαση των ΟΥΚ



Αγαπητέ συνέλληνα... Θα ήθελα να πω, αν σε θεωρούσα Έλληνα...
Ακολουθώντας όμως τον ορισμό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανεξάρτητα από την καταγωγή σου σε θεωρώ βάρβαρο.

Ναι, σε εσένα απευθύνομαι, που λες μπράβο σε στρατιώτες που φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα.

Ναι, αγαπητέ μου βάρβαρε, επιδοκίμασε κι άλλο το φυλετικό μίσος και τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε αντίπαλες ανταγωνιστικές ομάδες. Επιδοκίμασε κι άλλο το μίσος του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του. Επιδοκίμασε κι άλλο, κυρίως, τη βλακεία και την αμορφωσιά των Ελλήνων...

Εσύ, αγαπητέ βάρβαρε, που ενώ καμαρώνεις το σταυρό πάνω στη σημαία και θες να λέγεσαι Χριστιανός Ορθόδοξος την ίδια ώρα που παραβιάζεις ασύστολα τα διδάγματα του Χριστού, που φώναζε επί ματαίω "Αγαπάτε αλλήλους".

Εσύ, αγαπητέ βάρβαρε, που λες τους μετανάστες παράνομους την ώρα που ο ίδιος κατεβάζεις μουσική παράνομα, κατεβάζεις ταινίες παράνομα, βγάζεις το σκύλο σου λυτό και αφήνεις τις ακαθαρσίες του στο δρόμο παράνομα, φτύνεις κάτω παράνομα, πετάς τα σκουπίδια σου κάτω παράνομα, περνάς με κόκκινο παράνομα, στρίβεις χωρίς φλας παράνομα, μπαίνεις στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας παράνομα, κρατάς λεφτά από το μισθό των υπαλλήλων σου παράνομα, κρύβεις χρήματα από την εφορία παράνομα, αγοράζεις αλλά και πουλάς χωρίς απόδειξη παράνομα. Εσύ, βάρβαρε, πoυ είσαι εξίσου παράνομος με όσους παράνομους κατηγορείς. Εσύ, βάρβαρε, που κοιτάς πώς να κλέψεις και να φας το διπλανό σου αντί να κοιτάς πώς θα τον βοηθήσεις. Εσύ, βάρβαρε, που είσαι πολύ αμόρφωτος για να καταλάβεις πως εσύ είσαι παράνομος από βόλεμα, ενώ ο μετανάστης είναι παράνομος από ανάγκη.

Εσύ, βάρβαρε, που νοιάζεσαι μόνο να κατηγορήσεις τον μετανάστη, αντί να νοιαστείς να μάθεις πώς και γιατί μετανάστευσε. Εσύ, βάρβαρε, αναρρωτιέμαι τι πιστεύεις πως θα έλεγαν ο Λεωνίδας, ο Σόλωνας, ο Σωκράτης, ο Διογένης και ο Πλάτωνας αν σε άκουγαν.

Εσύ, βάρβαρε, πες ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους ρατσιστές.

Εμείς οι Έλληνες θα προτιμήσουμε να συμπεριφερόμαστε πιο ανθρώπινα.

Αναγνώστης

----------------------

Είναι εντυπωσιακό το μίσος, η αμορφωσιά και η έλλειψη επιχειρημάτων των «συμπολιτών» μου που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά αλβανικής καταγωγής Ελλήνων πολιτών στην παρέλαση των ΟΥΚ. Να ενημερώσουμε καταρχάς τους κυρίους που τα ξέρουν όλα, ότι τέτοια συνθήματα όταν εκφράζονται σε δημόσιους χώρους διώκονται ποινικά σε ΟΛΕΣ τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου. Εκτός αν ο! ι κύριοι αυτοί συγκρίνουν την «πολιτισμένη» χώρα τους με το Ιράν. Δεύτερο τα συνθήματα αυτά («δεν θα γίνει έλληνας ποτέ, αλβανέ») είχαν μία πολύ συγκεκριμένη στόχευση και αυτή δεν ήταν βέβαια οι πακιστανοί και οι νιγηριανοί λαθρομετανάστες. Αναφέρονταν στα παιδιά αλβανικής καταγωγής, που έχουν γεννηθεί εδώ από αλβανούς γονείς, μιλάνε την ελληνική γλώσσα (κάποια δεν ξέρουν καν να μιλήσουν αλβανικά), πάνε σε ελληνικά σχολεία και σπουδάζουν πλέον σε ελληνικά πανεπιστήμια. Για αυτά λοιπόν, μετά από 20 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα τίθεται τo θέμα της ελληνικής υπηκοότητας, και δικαίως βεβαίως. Εκεί λοιπόν πήγαινε το σύνθημα και τα υπόλοιπα περί εγκληματικότητας και λαθρομεταναστών (που βεβαίως είναι μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί) είναι απλά φθηνοί εντυπωσιασμοί άσχετοι με την περίπτωση. Φοβάμαι ότι πολύ εύκολα ξεχάσαμε ότι υπήρξαμε και οι Έλληνες μετανάστες (και ήδη έχει ξεκινήσει δεύτερο μεταναστευτικό κύμα από άνεργους Έλληνες πτυχιούχους), αλλά στις χώρες που πήγαμε και καλά μας αντιμετώπισαν και ενσωματώθηκαν οι δικοί μας άνθρωποι και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, και την μητρική τους γλώσσα τους επέτρεψαν να μαθαίνουν σε ελληνόφωνα σχολεία που δημιουργήθηκαν, και την θρησκεία τους να λατρεύουν και την εκεί υπηκοότητα τους έδωσαν. Πως θα μας φαινόταν εμάς αν τύγχαναν αυτής της αντιμετώπισης οι Έλληνες μετανάστες π.χ. στη Γερμανία και άκουγαν συνθήματα όπως «δεν θα γίνεις γερμανός ποτέ βρωμοέλληνα»; Αυτό όμως είναι το επίπεδο του «πολιτισμού» μας, κάνουμε με μεγάλη ευκολία αυτά που εμάς θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν πρέπει να μας τα κάνει κανείς. Τυχαίο τελικά που αυτή η χώρα χρεοκόπησε, πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά;! Δεν νομίζω…

Αναγνώστης

-------------

Ρε τι ειναι αυτα που λετε?? Πατε καλα και οι 2? Τετοιες ενεργειες απο την μεριδα αυτη του στρατου απο τους ομοιδεατες σας τους φασιστες και ρατσιστες δεν αρμοζουν στην παρελαση της εορτης. Καταρχας την παρακολουθουν και μικρα παιδια που κανεναν λογο δεν εχουν να ακουνε αυτα τα πραγματα. Αν εσεις θελετε τα παιδια σας φασιστες δικο σας προβλημα ειναι αυτο. Και πανω στο σχολιο οτι οι αλλοδαποι εχουν σκοτωσει κλεψει βιασει ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορες π λεει! ο φιλος ας κατσει να σκεφτει ποσες φορες το εχουν κανει οι ελληνες και θα του βγουν δεκαδες χιλιαδες!!! Και το οτι ο στρατος ειναι ετοιμοπολεμος δεν σημαινει οτι εν καιρω ειρηνης πρεπει να δειχνει τετοια σταση φασιστικη και ρατσιστικη. Και δεν εχω δει καποιον απο εσας τους επιλεκτικους εθνικιστες να κατακρινετε κανεναν λαο της προκοπης.. Αυτους δηλαδη τους αγαπατε και αν παμε π.χ. σε πολεμο με γερμανους, αμερικανους υποθετικα παντα εσεις εκει θα τους μιλατε και καλα με το γαντι? Και μαγκα μου εσυ π λες για παρελαση και συν8ηματα απο ποτε θυμασαι την παρελαση να γινεται μαζι με συνθηματα και να ειναι πολεμικης ατμοσφαιρας?? Η παρελαση δεν ειναι συγκεντρωση της Χρυσης Αυγης. Καπου τα μπερδευεις μαλλον.

να ξερετε οτι οι παλιοσειρες οι μονιμοι που ειναι πανω απο 10 χρονια σε υπηρεσια ΑΥΤΗ την στιγμη στα ΟΥΚ αρκετοι απο αυτους ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με την πρακτικη να φωναζονται αυτα τα συνθηματα ΜΠΡΟΣΤΑ στο κοινο,(μην πουμε ονοματα δημοσια τωρα) αυτα ειναι κομματι της εκπαιδευσης και μενουν "μεσα" στην μοναδα οπως και πολλα αλλα. Προφανως ο διοικητης τους ηθελε να το παιξει μαγκας αλλα η μαγκια θα ηταν να τα λεγανε μπροστα στους επισημους και οχι οταν μπηκαν στην πανεπιστημιου.Αλλο η εκπαιδευση ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ εξω τον οποιο μαλιστα εκτος οτι πρεπει να τον τιμουν πρεπει και να τον ΥΠΑΚΟΥΝΕ!!Προσωπικα για μενα τα παιδια ειναι πορωμένα οποτε δεν τους κατηγορω, ο διοικητης τους ομως θα πρεπει να λογοδοτησει αλλιως τοτε δεν ειμαστε ευνομουμενη πολιτεια αλλα ζουγκλα οπου ο καθενας κανει οτι θελει.

 Αναγνώστης

Αναγνώστης

--------------------

Υπηρετησα στο Ε.Τ.Α, πριν 30 χρονια.   ΟΥΚ,ΕΤΑ και και γενικα ειδικες δυναμεις ,σημαινει παθος για την πατριδα.  τι συνθηματα νομιζατε οτι λεγαμε τοτε;  παρομοια σας λεω και γω με αυτα που λεγανε και οι τουρκοι.  Εμεις θα μπουμε μεσα στα στρατοπεδα του εχθρου πριν κυρηχθει ο πολεμος . εμεις ειμαστε η ελιτ.  αυτοι που οσα χρονια κι αν περασουν ,με μια διαταγη θα πεσουμε νεκροι.  πηγαμε με την θεληση μας , ειμαστε κολλημενοι με την σημαια, καταλαβαινετε;  καταλαβαινετε ολοι εσεις που βρισκετε χιλιες δικαιολογιεςυπηρετησετε; οταν ολοι αυτοι που μας εχουν παρει την χωρα χωρις πολεμο θα μπαινουν σπιτια σας , εμας θα θυμαστε και θα αναζητατε;  τωρα τους θελετε τους λαθρομεταναστες για να σας κανουν πλουσιους και εσεις να τους πινετε το αιμα.  οσο πιο παρανομος τοσο πιο φτηνος δεν λετε; γι αυτο σας πειραξαν τα συνθηματα των παιδιων; των αυριανων ηρωων; αφηστε ησυχες τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. αυτες δεν φταινε που ολοι στον κοσμο εκτος απο εμας λενε τα σκοπια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. αυτες δεν φταινε που οτι ωρα γουσταρουν οι τουρκοι κοβουν βολτες στο σουνιο. αυτες δεν θα φταινε οταν χαθει η θρακη,η το καστελοριζο. θα φταιτε ολοι εσεις,που τα βαζετε με τους υπερασπιστες του εθνους. ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ολοι οι πολιτικοι που επετρεψαν σε ολους αυτους να μας ριχνουν σφαλιαρες.
Α.Π    ΝΑΞΟΣ

Αναγνώστης

-------------------

Σχετικά με: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_543.html

Δεν καταλαβαίνεις οτι μιλάμε για πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι εξευτελίζονται με αυτά που ειπώθηκαν. Συνθήματα όπως "Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ Αλβανέ" προσβάλλει άτομα που είναι γεννημένα εδώ και έχουν Αλβανική καταγωγή. Άτομα τα οποία είναι όσο Έλληνες είμαστε και οι υπόλοιποι, εκτός και αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν οτι είναι τρισέγγονα του Περικλή οπότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση..

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!