tromaktiko: Μπορεί να αποφευχθεί η απάτη στο διαδίκτυο;

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Μπορεί να αποφευχθεί η απάτη στο διαδίκτυο;



Είναι πλέον αλήθεια ότι μετά από κάθε γεγονός που επηρεάζει την παγκόσμια κοινή γνώμη όπως ο σεισμός στην Ιαπωνία.... καιροφυλακτούν οι απατεώνες του διαδικτύου να αρπάξουν την ευκαιρία για το οικονομικό τους συμφέρον και μόνο. Δεκάδες e-mails έρχονται στο Inbox μας καθημερινά προτρέποντάς μας να στείλουμε χρήματα σε εικονικά ιδρύματα και οργανισμούς.
Η απώλεια χρημάτων δεν είναι ο μόνος κίνδυνος καθώς πολλά e-mails έχουν απώτερο σκοπό να κάνουν επιθέσεις phishing σε προσωπικά μας στοιχεία ή και να μας εγκαταστήσουν ιούς ή malwares.

Μερικές απλές συμβουλές για να αποφύγουμε τα ανωτέρω είναι οι παρακάτω:



• Μην ακολουθείτε αυτόκλητα links και μην ανοίγετε attachments που βρίσκονται επισυναπτόμενα στα περίεργα e-mails,ειδικά σε φωτογραφίες και link που λένε ότι θα σας παρουσιάσουν δραματικές εικόνες και videos από την καταστροφή.

• Μην αποστέλλετε προσωπικά στοιχεία όπως στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή αριθμό κοινωνικής ασφάλισης ,σε απάντηση σε e-mail.

• Κάνετε συνεχώς update ειδικά στο antivirus αλλά και στα υπόλοιπα προγράμματά σας.

• Επιβεβαιώστε την νομιμότητα του e-mail πηγαίνοντας κατευθείαν στην ιστοσελίδα του φιλανθρωπικού ιδρύματος στο οποίο θέλετε να συμβάλετε. Πολλοί οργανισμοί και ιδρύματα έχουν WebAddress που τελειώνει σε ‘.org’ ή ‘.com ‘.

• Ρωτήστε εκπροσώπους του φιλανθρωπικού οργανισμού ποιο ποσοστό πηγαίνει στην φιλανθρωπία και ποιο μένει στον ίδιο.

• Μην έχετε την ψυχολογική πίεση στο να κάνετε φιλανθρωπία.
 http://www.secnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!