tromaktiko: Χωρίς ρεύμα η Αμανή και τα Ψαρά.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Χωρίς ρεύμα η Αμανή και τα Ψαρά.



Με έξι εργαζόμενους προσπαθεί η ΔΕΗ να αποκαταστήσει τις βλάβες...Δυσκολίες στην ηλεκτροδότηση αλλά και συχνές διακοπές ρεύματος είναι τα φυσικά επακόλουθα των ισχυρών βόρειων ανέμων αλλά και της πυκνής χιονόπτωσης που πλήττουν το νησί το τελευταίο 24ωρο.

Σημαντικά προβλήματα στην παροχή ρεύματος παρουσιάστηκαν στη Βορειοδυτική Χίο και τα Ψαρά, αφού λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν με ένταση πάνω από 10 μποφόρ, ο κεντρικό πυλώνας ηλεκτροδότησης της Δυτική Χίου και των Ψαρών, κατέρρευσε με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών να μείνουν χωρίς ρεύμα για περίπου δύο ώρες.

Το ανησυχητικό στην υπόθεση είναι ότι στο νησί την αποκατάσταση των βλαβών την έχουν αναλάβει μόνο οι 6 εργαζόμενοι της ΔΕΗ, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα αναφορικά με τους εναερίτες της δημόσιας επιχείρησης αφού η δουλειά τους είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες.

Από θαύμα πάντως δεν θρηνήσαμε θύματα αφού σήμερα το πρωί, ένα δέντρο έξω από το 1ο Γυμνάσιο της Χίου, έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να πέσει το καλώδιο στο πεζοδρόμιο.

http://www.kounoupi.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!