tromaktiko: Για τους δημόσιους υπαλλήλους

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Για τους δημόσιους υπαλλήλους



Έχω βαρεθεί να τους βλέπω ποια να λένε οτι μόνο αυτοί δεν φοροδιαφεύγουν γιατί το κράτος ξέρει πόσα παίρνουν και πόσα πρέπει να πληρώσουν από πρίν ενώ όλοι οι άλλοι φοροδιαφεύγουνε άρα δεν έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουνε..
Έλεος επιτέλους. Δεν θα κάτσω να πώ οτι η χώρα πτώχεύσε από τους ΔΥ, δεν θα κάτσω να πώ οτι όλοι είναι τεμπελαράδες και αγενείς και δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Αλλά έλεος ρε παιδιά κάθε τρείς και λίγο να πετάνε το επιχείρημα οτι εμείς πληρώνουμε τους φόρους μας ενώ εσείς δεν πληρώνετε τίπτοα.
Κοιτάξτε και τις ευθύνες για την μη πληρωμή των φόρων λίγο στο γραφειοκρατικό σύστημα και σταματήστε να γκρινιάζετε για τους φοροδιαφεύγοντες. Ακόμα δεν μου έστειλαν να πληρώσω το ΕΤΑΚ του 2009 και επειδή στο ΕΤΑΚ του 2008 έκαναν λάθος πέρσι και πλήρωσα παραπάνω χρήματα μου έτσειλαν την επιστροφή πριν μερικές εβδομάδες (1 χρόνο μετά την αίτηση επιδιόρθωσης) επίσης κύκλοι των λογιστών και φοροτεχνικών λένε οε όλες τις ΔΟΥ πως βρίσκονται συνολικά 1.000.000 Ε1 του προηγούμενου έτους που ακόμα δεν μπήκαν στο σύστημα για εκαθάριση. Φανταστείτε πόσο θα πάρει δηλαδή να σταλούνε όλα τα εκαθαριστικά στα σπίτια των φορολογούμενων για να πάνε να πληρώσουνε.

Με έχουν νευριάσει πολυ όλοι οι ΔΥ που γκρινιάζουν με αυτό το επιχείρημα μόνο και μόνο. Ο εργοδότης μου στην καφετέρια δεν μου καταβάλει το ΙΚΑ και δεν με συμφέρει κιόλας γιατί το μεροκάματο που δίνει για χωρίς ΙΚΑ εργασία είναι πολύ μα πολύ μεγαλύτερο, θέλω να μαζέψω κάποια χρήματα για να πάω στο εξωτερικό να κάνω μάστερ, και μια μέρα που το άκουσε αυτό γνωστός του πατέρα μου που είχε έρθει στο σπίτι μας και ήταν ΔΥ που εργαζόταν στο ΙΚΑ άρχισε να γκρινιάζει επειδή δεν πίεσα τον εργοδότη μου να πληρώνει ΙΚΑ. Εγώ όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί απλά είναι ασύμφορο οικονομικά να ασφαλίζομαι στο ΙΚΑ ούτε μπορώ να κάνω καταγγελία και μετά να μου κάνει μύνηση ο εργοδότης και να τρέχω στα δικαστήρια και να πληρώνω δικηγόρους.

Ας ποιάσει δουλειά το ΣΔΟΕ και οι ελεγχτές του ΙΚΑ για να βρούνε τους κλέφτες και να τους βάλουν πρόστημα και σταματήστε να τα ρίχνετε στους άλλους κλάδους.

Αναγνώστης

-----------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!