tromaktiko: Για αλλού ξεκίνησε ο Γιώργος κι αλλού η ζωή τον πήγε‏

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Για αλλού ξεκίνησε ο Γιώργος κι αλλού η ζωή τον πήγε‏




Πριν γίνει πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε συχνά για το σοσιαλισμό. Έλεγε περί αναδιανομής πλούτου, περί κοινωνικού κράτους,περί ασημικών που δεν μπορούν να ξεπουληθούν, περί εργασιακού μεσαίωνα στον οποίο είναι αποφασισμένος να αντισταθεί… Αφότου έγινε πρωθυπουργός κάνει τα εντελώς αντίθετα απ’ αυτά που...



 έλεγε, εσχάτως δε, έχει αλλάξει και τη ρητορεία του, η οποία αρχίζει όλο και περισσότερο να θυμίζει τα λόγια της τρόικας.

Κάτω από τη φράση «είμαστε εμείς που θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας», ο Παπανδρέου περικλείει όλα όσα του έχουν υποβάλει ο Ντερούζ, ο Τόουμσεν και ο Μαζούχ. Όλα αυτά, δηλαδή, που ουδεμία σχέση έχουν με τον… σοσιαλισμό, όπως τουλάχιστον τον εννοούσε μέχρι πρότινος. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη προχτές, μετά τη συνεδρίαση του Ecofin. Ο εκπρόσωπος των σοσιαλιστών του Ευρωκοινοβουλίου Ούντο Μπούλμαν δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία οδηγείται σε λάθος δρόμο, λόγω της «εμμονής» των υπουργών Οικονομικών στον περιορισμό των δημοσίων ελλειμμάτων και του χρέους. Συμφώνησε ότι απαιτείται αυξημένη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να πνίγει την ανάπτυξη. Η αρμόδια της σοσιαλιστικής ομάδας για την οικονομική διακυβέρνηση, Ελίζα Φερέιρα, εκτίμησε ότι το συμβούλιο απέτυχε να απαντήσει στις ανάγκες για ισχυρές και στρατηγικές δημόσιεςεπενδύσεις, ώστε να υποστηριχθεί η ανταγωνιστικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και η σύγκλιση των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Την ώρα που οι ευρωσοσιαλιστές τα έλεγαν όλα αυτά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέφραζε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Ecofin, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και πανηγύριζε για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Ακόμη και ο σοσιαλισμός της ομάδας στην οποία ανήκει το κόμμα του, πέφτει βαρύς στον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αχ που ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος



aixmi.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!