tromaktiko: Σχετικά με : Ειδικοί φρουροί εναντίον αστυνομικών

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σχετικά με : Ειδικοί φρουροί εναντίον αστυνομικών



Δεν θα ήθελα να πάρω θέση σχετικά με το πως εισάγεσαι ως ειδικός φρουρός ή αστυνομικός. Άλλωστε δεν είμαι και αρμόδιος. Θέλω απλά να σχολιάσω ότι στα προσόντα που παραθέτει η αναγνώστρια σε κάποιο σημείο γράφει ότι απαιτείται απολυτήριο Λυκείου και μέσα σε παρένθεση αναφέρει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ.

Σίγουρα θεωρεί υποδεέστερο το επαγγελματικό λύκειο καθώς μάλλον είναι απόφοιτη του περίφημου Γενικού Λυκείου. Γιατί κοπέλα μου απαξιώνεις κάτι το οποίο δεν ξέρεις; Δηλαδή είναι κακό που τα παιδιά στο επαγγελματικό λύκειο παίρνουν πτυχίο και όχι ένα σκέτο απολυτήριο; Δηλαδή εσύ στο γενικό τι παραπάνω έκανες; Μάθε γιατί είσαι προφανώς αδαής ότι στα επαγγελματικά λύκεια υπήρχε μέχρι και πέρυσι βάση για να περάσεις σε ένα ΤΕΙ. Αντίθετα στο γενικό για μεγάλο χρονικό διάστημα μπαίνατε χωρίς βάση και μάλιστα σε σχολές Πανεπιστημιακές. Δηλαδή με 3 και 4 γινόσουν φοιτητής ενώ δεν ήξερες ούτε τα βασικά στην ορθογραφία!!!! Αλλά φαντάζομαι είσαι από κείνες που πήγανε στο γενικό για το prestige και το image τόσο το δικό σου όσο και των γονιών σου φαντάζομαι, καθώς υποτιμάται ένα λύκειο που θα μπορούσες τελειώνοντάς το, να έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μέρος σε διαγωνισμούς. Για να μην αναφέρω τη βαθμοθηρία που επικρατεί στα Γενικα Λύκεια προκειμένου να έχετε μεγαλύτερο απολυτήριο ή τα στραβά μάτια που κάνουν οι καθηγητές σας για να κάθεστε στο σπίτι και να διαβάζετε χωρίς να παιρνετε απ! ουσίες!!! Αυτή είναι η κούραση των ! πανε λληνίων εξετάσεων που αναφέρεις... αλλά προφανώς δεν κουράστηκες αρκετά ή εκεί στο Γενικό Λύκειο σου δεν σου τα μάθανε καλά και γι'αυτό έμεινες στην απ' έξω.

Και για να μην βιαστείς να πεις τι ξέρω και τα γράφω όλα αυτά σε πληροφορώ ότι είμαι εν ενεργεία εκπαιδευτικός, έχω δουλέψει σε επαγγελματικό λύκειο και σε πληροφορώ ότι πολλοι από αυτούς τους μαθητές είναι καλύτεροι από σένα και άλλους της σειράς σου. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι καθώς θα γίνεστε συνέχεια από το Γενικό Λύκειο δικηγόροι, μηχανικοί, μαθηματικοί, κτλ. κτλ. απλά αναβάλλετε για λιγα χρόνια την ένταξή σας σε αυτό που λέμε ανεργία. Υπάρχουν και τεχνικά επαγγέλματα που σίγουρα προσφέρουν καλύτερη επαγγελματική αποκα! τάσταση. Αλλά ξέχασα εσένα σε ενδιέφερε να γίνεις απλά φοιτήτρια ή να μπεις στην αστυνομία έτσι για τα μάτια του κόσμου και να λες ότι σπουδάζεις.

Επειδή είσαι μικρή ακόμη μάθε πρώτα να ερευνάς και μετά να εκφέρεις άποψη για κάτι που απλά και μόνο σου είπανε ότι δεν είναι καλό. Θα σου χρειαστεί και για αργότερα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!