tromaktiko: Τελεσίγραφο στον Καντάφι να εγκαταλείψει τη χώρα

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τελεσίγραφο στον Καντάφι να εγκαταλείψει τη χώρα



Περιθώριο 72 ωρών στον Καντάφι για να αποχωρήσει από την εξουσία χωρίς να υπάρξει δικαστική δίωξη εναντίον του για τα εγκλήματα που –όπως λένε – έχει διαπράξει, δίνουν οι αντικαθεστωτικοί.... «Αν φύγει από τη Λιβύη αμέσως, μέσα στις επόμενες 72 ώρες, και σταματήσει τους βομβαρδισμούς, εμείς ως Λίβυοι δεν θα επιδιώξουμε την δικαστική του δίωξη», δήλωσε ο Μουστάφα Αμπντέλ Τζαλίλ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του Καντάφι που έχει συνταχθεί με τους αντικαθεστωτικούς.

Εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης είχε ανακοινώσει νωρίτερα στη Βεγγάζη ότι απεσταλμένος του Μουάμαρ Καντάφι πρότεινε τη διεξαγωγή συνομιλιών με το Εθνικό Λιβυκό Συμβούλιο για την έξοδο του Καντάφι, αλλά το συμβούλιο απέρριψε τις προτάσεις για συνομιλίες με έναν ηγέτη που δεν εμπιστεύεται.

Συνεχίζονται οι μάχες

Δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη επιτίθενται με άρματα μάχης και αεροσκάφη στην Ζαουίγια, που απέχει 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης. Ωστόσο οι εξεγερμένοι εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης, ανέφεραν δύο κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ταυτόχρονα, εντατικό σφυροκόπημα με βαρέα όπλα ακουγόταν το μεσημέρι της Τρίτης στο δυτικό τμήμα της πόλης του Ρας Λανούφ, προπύργιο της αντιπολίτευσης στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης, σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και με βάση ρεπορτάζ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου «Αλ Τζαζίρα» που ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν το βομβαρδισμό της πόλης .

Οι ξένοι δημοσιογράφοι ανέφεραν επίσης ότι είδαν ένα αεροσκάφος να βομβαρδίζει ένα διώροφο κτίριο κοντά στην Ρας Λανούφ, που όλοι οι κάτοικοί της την εγκατέλειψαν, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!