tromaktiko: Η ώρα των... υπόπτων!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η ώρα των... υπόπτων!



Τη λήξη της έρευνάς του μετά τις καταγγελίες Κούγια, αναμένεται να....σφυρίξει ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου αυτήν την εβδομάδα, όπως γράφει η Σοφία Φασουλάκη στο gazzetta.gr.

O κ. Σιμιτζόγλου θα καλέσει για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τα πρόσωπα που προέκυψαν ως εμπλεκόμενα από τις καταθέσεις των μαρτύρων. Η μόνη καθυστέρηση που είναι πιθανό να υπάρξει σχετίζεται με την προσπάθεια που έγινε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να ερευνηθούν οι προθέσεις του διαιτητή του αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός Λούκα Μπάντι, για το εάν θέλει να καταθέσει για όσα καταγγέλλονται στην Ελλάδα περί προσπάθειας επηρεασμού του στον συγκεκριμένο αγώνα.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι ο ίδιος έχει διαμηνύσει πως δεν γνωρίζει τίποτε για την υπόθεση. Ετσι, σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να καταθέσει, τότε η δικογραφία θα κλείσει και ο εισαγγελέας Σιμιτζόγλου αναμένεται να καλέσει σε εξηγήσεις τους πρώτους υπόπτους για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδείξεις δωροδοκίας, κάτι που άλλωστε διέψευσε και ο διαιτητής του αγώνα Άρης-ΠΑΟ, Γ. Δαλούκας.

Ο τελευταίος στην κατάθεσή του είχε μιλήσει για πιέσεις που είχε υποστεί από παράγοντα, όχι όμως για απόπειρα δωροδοκίας του.

Οσον αφορά τις νέες καταγγελίες του Α. Κούγια περί στοιχηματισμού και στημένων αγώνων στην Football League, αναμένεται να σχηματιστεί καινούργια δικογραφία, όταν δώσει επισήμως κατάθεση ο γνωστός ποινικολόγος, την οποία θα διεξάγει ο επίκουρος αθλητικός εισαγγελέας Στέφανος Μπαξεβάνης.

Το ενδιαφέρον από εδώ και στο εξής εστιάζεται στις περαιτέρω κινήσεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει την επίμαχη δικογραφία με στόχο να προβεί στη χρήση των κασετών (και συγκεκριμένα των υποκλαπεισών συνομιλιών) που προσκόμισε στη δικαιοσύνη ο γνωστός δικηγόρος.

Με πρόσφατες δηλώσεις του, ο κ. Φάκος είχε υποστηρίξει ότι η ΕΠΟ δεν είναι πολιτικό ή ποινικό δικαστήριο, αλλά “ένα σωματείο, διοικητικού δικαίου, στο οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά, κατά τα πρότυπα της Ελβετίας ή της Γερμανίας”. Ετσι δεν αποκλείεται σύντομα να βρεθούμε μπροστά σε βαριές πειθαρχικές καμπάνες για όσους παρέβησαν τον νόμο.....
http://www.gazzetta.gr/




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!