tromaktiko: Καμπάνες ναών

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Καμπάνες ναών



Μενω στη Θεσσαλονίκη διπλα σε εκκλησια, και η ενταση που χτυπαει η καμπανα ειναι απλα απαράδεκτη....
 Σχετικα με την αναρτηση αναγνωστριας (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_5599.html.)
Για την διαρκεια δεν εχω να πω κατι, γιατι νομιζω πως ο αριθμος των χτυπων εκφραζει κατι συγκεκριμενο για την εκκλησια μας, που δεν γνωριζω.
Ξερω, ξερω τωρα θα βγουνε δεκαδες αναγνωστες και θα υποστηριξουν τον χριστιανισμο και την εκκλησια την πιστη κλπ. κατι που σιγουρα σεβομαι και εγω. Για να προλαβω αυτες τις αντιδρασεις, δεν εναντιωνομαι της εκκλησιας και των θειων, απλα αν πρυτανευσει η λογικη στον τοπο αυτο, καταλαβαινουμε ολοι πως διπλα απο τις εκκλησιες διαμενουν μητερες με νεογεννητα και εργαζομενοι ανθρωποι που πεταγοντε απο τον υπνο.Ειδικα αν αναλογιστουμε πως ολοι οι εργαζομενοι δεν εχουν πρωινη εργασια.
Ειναι αδιανοητη η ενταση με την οποια χτυπαει η καμπανα στη γειτονια μου τουλαχιστον..Δεν ξερω που να απευθυνθω. Πιστευω μιας και η κοινωνια μας εχει προχωρισει, οπως και η εκκλησια μας, αντικαθιστωντας της παραδοσιακες καμπανες με ηλεκτρονικους ηχους και μεγαφωνα, θα μπορουσε να χαμηλωσει λιγο την ενταση της καμπανας.

Αρκει να σκεφτουμε πως δεν ζουμε στο μεσαιωνα, ωστε η εκκλησια να καλει τους πιστους. εγω οπως και οι περισσορεροι γνωριζουμε τις ωρες που της θειας λειτουργιας και εσπερινου. Δεν ειναι θεμα υπενθιμισης.

Παρακληση, ας μη χωριστουμε παλι σε 2 στρατοπεδα,με ενθερμους υποστηρικτες των υπερ και κατα.Αναφερω το προβλημα μου, και πιθανον πολλων ακομα, μιας και εχει ανατηθει ξανα κατι τετοιο.Απλα ας σκεφτουμε λογικα

Αναγνώστης

-------------------

Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ... ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ! Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.. ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΑΙΝΩ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ; ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΧΑΡΑ..!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!