tromaktiko: Δώρο πρωτιάς από τον Τιμούρ!

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Δώρο πρωτιάς από τον Τιμούρ!



Η Κροατία έχασε 1-0 στην Τιφλίδα από τη Γεωργία του Τιμούρ Κετσπάγια έπειτα από το γκολ του... Κομπιασβίλι στo 90ό λεπτό και έτσι η Ελλάδα ανέβηκε στην πρώτη θέση μετά τη νίκη στην Μάλτα! Παρέμεινε ζωντανό το Ισραήλ. Σε θέση οδηγού στον έκτο όμιλο μπήκε η Ελλάδα! Πριν ξεκινήσει το νικηφόρο παιχνίδι στην Βαλέτα, η Εθνική μας είχε μάθει τα ευχάριστα νέα από την Τιφλίδα, καθώς η Γεωργία επικράτησε με 1-0 της Κροατίας, αναγκάζοντας τους «χρβάτσκι» στην πρώτη τους ήττα. Το γκολ για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πέτυχε ο Κομπιασβίλι στο 90ό λεπτό με δυνατό σουτ το οποίο κόντραρε στον Λοβρέν και κατέληξε στα δίχτυα του Ρούνιε. Οι παίκτες του Μπίλιτς έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις με τους Πέρισιτς και Πράνιτς, το 1-0 παρέμεινε και έτσι οι οι Γεωργιανοί μπήκαν πολύ δυνατά στην διεκδίκηση ακόμα και της πρώτης θέσης παρότι έχουν μόνο δύο εντός έδρας παιχνίδια (το ένα με την Ελλάδα). Αν, μάλιστα, πάρουν θετικό αποτέλεσμα στο Ισραήλ την προσεχή Τρίτη και συνεχίσουν δίχως ήττα στον όμιλο, τότε θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα πρόκρισης.

Οι συνθέσεις:
Γεωργία (Τιμούρ Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Σαλουκβάντζε, Κουμπούτια, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Κανκάβα, Νταουσβίλι (73' Γκογκούα), Ιασβίλι (62' Μαρτσαβαλάντζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (46' Σιράτζε)

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Ρούνιε, Στρίνιτς, Λόβρεν, Τσορλούκα, Ράκιτιτς (61' Πέρισιτς), Μόντριτς, Σρνα, Κάλινιτς, Ντουζμόβιτς, Κράνιτσαρ (70' Γέλαβιτς), Πέτριτς (84' Πράνιτς)

Ζωντανό το Ισραήλ
Μπορεί οι ελπίδες του για πρόκριση μετά τις ήττες από Ελλάδα και Κροατία να έχουν μειωθεί, ωστόσο το Ισραήλ παραμένει ζωντανό. Η ομάδα του Φερναντέζ επικράτησε με 2-1 της Λετονίας στο Τελ Αβίβ και έφτασε τους 7 βαθμούς, με το εντός έδρας ματς της προσεχούς Τρίτης απέναντι στην Γεωργία να αποτελεί «τελικό». Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μπάρντα στο 16', ο Γκορκς ισοφάρισε στο 62' για την Λετονία (έπαιξε ως το 73' ο Βερπακόφσκις του Εργοτέλη) όμως ο Καγιάλ περίπου δέκα λεπτά πριν το τέλος έδωσε τη νίκη στο Ισραήλ.

Οι συνθέσεις:
Ισραήλ (Λουί Φερναντέζ): Αουάτε, Μπεν Χαΐμ, Γκέρσον, Νάτσο, Καγιάλ, Ρεφαέλοφ (83' Βερμούθ), Μπάρντα (69' Μπουζάλιο), Τβάθα, Ζιβ (66' Σαχάρ), Κοέν, Ντάμαρι

Λετονία (Αλεκσάντρς Στάρκοφς): Βάνινς, Κατσάνοφς, Κριάουκλις, Ιβάνοφς, Βερμπακόφσκις, (73' Τούρκοφς), Ρούμπινς (57' Περεπγότκινς), Γκορκς, Ραφάγσκις (58' Ζιγκάγιεβς), Ρούντεφς

Τα αποτελέσματα:
Γεωργία-Κροατία 1-0 (90' Κομπιασβίλι)
Ισραήλ-Λετονία 2-1 (16' Μπάρντα, 81' Καγιάλ - 62' Γκορκς)
Μάλτα-Ελλάδα 0-1 (94' Τοροσίδης)

Η βαθμολογία (5 αγώνες)

1. Ελλάδα 11
2. Κροατία 10
3. Γεωργία 9
4. Ισραήλ 7
5. Λετονία 4
6. Μάλτα 0
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!