tromaktiko: Ισχυρότερη η Κίνα

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ισχυρότερη η Κίνα



«Η Κίνα πάντοτε φρόντιζε να διατηρεί υπό έλεγχο το ύψος των δαπανών της για άμυνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του...
 Κοινοβουλίου, Λι Ζαοσίνγκ, αναφερόμενος στην εν λόγω αύξηση, και επεσήμανε τις «σχετικά χαμηλές αμυντικές δαπάνες» σε σύγκριση με άλλες χώρες, ενώ πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι ο προϋπολογισμός άμυνας της Κίνας είναι στην πραγματικότητα περισσότερο διογκωμένος απ' ό,τι ανακοινώνεται.

Το 2010 η αύξηση των δαπανών (7,5% στα 532 δισ. γουάν) ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων χρόνων. «Η επιστροφή (της αύξησης) σε διψήφιο αριθμό του προϋπολογισμού του κινεζικού στρατού αντανακλά την αυξανόμενη ισχύ του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού», σχολίασε ο Ουίλι Λαμ, του κινεζικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Ενώ προσέθεσε ότι «αυτό σημαίνει ότι οι Κινέζοι θέλουν να διασφαλίσουν τις θέσεις τους στην εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, κυρίως απέναντι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ακόμα και η Ταϊβάν».

Εκσυγχρονίζοντας όλο και περισσότερο τις ένοπλες δυνάμεις της, χάρη στον ρυθμό ανάπτυξης 10% της οικονομίας, η Κίνα απειλεί την ηγεμονία των ΗΠΑ στον Ειρηνικό. Σημειώνεται ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο

news247.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!