tromaktiko: Ισχύει ότι "μαζί τα φάγαμε" δυστυχώς...

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ισχύει ότι "μαζί τα φάγαμε" δυστυχώς...



Ένας απλός συλλογισμός που αποδεικνύει την αλήθεια της φράσης «Μαζί τα Φάγαμε».

1ο Γεγονός: Μου αρέσει η εύκολη ζωή και το εύκολο κέρδος, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να δουλέψω πραγματικά.

2ο Γεγονός: Είναι να αποφασίσω σε ποιόν θα αναθέσω την φύλαξη από ένα μαντρί με πρόβατα και θέλω να βρω βοσκό να τα φυλάγει. Ψάχνω και βρίσκω 2 διαθέσιμους… Έναν σκύλο και έναν λύκο…

3ο Γεγονός: Ρωτάω και τους δύο ξεχωριστά: «Αν σε ορίσω φύλακα για τα κοινόχρηστα πρόβατα μας, θα μπορέσεις να σφάξεις κανά 4-5 στα κρυφά και να μου τα δώσεις? Μετά τα υπόλοιπα 1500 κάντα ότι θέλεις δεν με νοιάζει!»

4ο Γεγονός: “Περιέργως” ο λύκος (ο εκ των προτέρων διευθαρμένος) απάντησε ναι κύριε, θα κάνω ότι θέλεις απλά βάλε με στο μαντρί γιατί πεινάω! Ο σκύλος από την άλλη είπε, κοίταξε να δεις, σε αγαπώ σε εκτιμώ αλλά σ’αυτόν τον απαίσιο λύκο δεν θα μοιάσω ποτέ!

5ο Γεγονός: “Περιέργως” πάλι κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι πρέπει να επιλέξω τον σκύλο, αλλά από την άλλη θα έχανα το μερίδιο μου και δεν το ήθελα! Έτσι κατέληξα στον λύκο…

6ο Γεγονός: Ύστερα ήμουνα μια χαρά! Είχα ταϊσει όλα τα παιδιά μου με τα προβατάκια που μου έταξε ο λύκος (τελικά μου έδωσε 2 αλλά από το τίποτα καλά είναι) και ζούσαμε ανέμελα και ξένοιαστα.

7ο Γεγονός: Μια μέρα μαθαίνω ότι αυτός ο βρωμερός και τρισάθλιος λύκος (μακριά από μένα!), κατέσφαξε και λεηλάτησε, μαζί με τους φίλους του, όλο το μαντρί και δεν αφήσανε ούτε δύο για αναπαραγωγή! Άκουσον άκουσον! Αμέσως αρπάζω το τουφέκι μου ( ή το γιαούρτι μου) και βγαίνω έξω, με σκοπό να τον συλλάβω και να λογοδοτήσει…

8ο Γεγονός: Τελικά τον βρίσκω σε ένα μέρος που λέγεται βουλή, τον αρπάζω τον αληταρά από τον γιακά και τον ρωτάω: Καλά δεν ντρέπεστε λιγάκι και εσύ και οι φίλοι σου? Έπρεπε να το κάνετε αυτό στα προβατάκια του καημένου του κόσμου που λιμοκτονεί?

9ο Γεγονός: Και μου απαντάει ο θρασύτατος!!! Μα αφού ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ! Εκείνη τη στιγμή ήθελα να του φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι αλλά συγκρατήθηκα για να δω πως το αιτιολογεί αυτό… και τον ρώτησα! Μα λέει εσύ δεν μου είπες τα υπόλοιπα κάντα ότι θες??? Την συμφωνία μου εγώ την τήρησα στο κάτω κάτω! Δεν σου είπα ποτέ ότι είμαι τίμιος και εργατικός! Απλά σου υποσχέθηκα μερικά προβατάκια!

10ο Γεγονός: Εκείνη την στιγμή πραγματικά ήθελα να ανοίξει η γη και να με καταπιεί! Αισθανόμουνα τόσο ντροπιασμένος και ανάξιος….

Όχι απλά έκανα αυτά για τα οποία με κατηγορεί, αλλά έχω και το θράσος να του ζητάω και τα ρέστα και να θέλω να τον εκτελέσω!

Λυπάμαι πολύ συμπατριώτες μου αλλά πλέον ας σώσει ο καθένας τον εαυτό του. Δεν μπορώ να κάνω κάτι...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!