tromaktiko: Όταν οι πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Όταν οι πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους



Όταν οι πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τουςΜπορεί η αστυνομία να κάνει σωστά την δουλειά της, όμως δεν είναι πάντα εκεί την στιγμή που την χρειάζεσαι. Γι’ αυτό οι ίδιοι οι πολίτες αναλαμβάνουν από μόνοι τους χρέη αστυνομικού, παίρνοντας κυριολεκτικά τον νόμο στα δικά τους χέρια…

Αυτό ακριβώς συνέβη και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, όταν κάτοικοι του χωριού έπιασαν στα πράσα έναν επίδοξο κλέφτη.
Συγκεκριμένα, ένα μαύρο όχημα με τέσσερις επιβαίνοντες κίνησε τις υποψίες ενός κατοίκου που παρατήρησε αυτήν την ομάδα ανδρών να παρακολουθούν ένα σπίτι του οποίου οι ένοικοι έλειπαν στην Αθήνα.
Ο κάτοικος σταμάτησε να ρωτήσει τι ακριβώς γυρεύουν και τότε έκπληκτος άκουσε τους τέσσερις δράστες να τον απειλούν ότι εάν δεν φύγει θα τον δείρουν και θα του σπάσουν το αυτοκίνητο.
Για κακή τους τύχη όμως οι τέσσερις άνδρες, είδαν ξαφνικά τον οδηγό να ανοίγει την καρότσα του φορτηγού και να κατεβάζει δέκα Πακιστανούς οι οποίοι εργάζονταν για λογαριασμό του. Οι τρεις από τους δράστες βλέποντας τα δύσκολα πάτησαν γκάζι και τράπηκαν σε φυγή. Ο τέταρτος όμως, ξέμεινε στο σημείο με αποτέλεσμα να περάσει δύσκολες ώρες αφού οι πακιστανοί τον έδειραν άγρια, τον έβαλαν στο φορτηγάκι και στη συνέχεια τον πήγαν στην πλατεία του χωριού και τον έδεσαν στη μέση, ενώ παράλληλα κάλεσαν την αστυνομία.
Πήραν τον νόμο στα χέρια τους και στον Βόλο
Την ίδια στιγμή στη Νέα Ιωνία Βόλου, πολίτες που έγιναν μάρτυρες μιας κλοπής πορτοφολιού από την τσέπη μιας ηλικιωμένης γυναίκας ανέλαβαν επίσης ρόλο αστυνομικού. Ένας 31χρονος και ένας 29χρονος άρπαξαν το πορτοφόλι της γυναίκας. Εκείνη άρχισε να φωνάζει βοήθεια, με αποτέλεσμα κάποιοι περαστικοί να κυνηγήσουν τους δράστες. Τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!