tromaktiko: Στο τέλμα οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στο τέλμα οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις



Να απέχουν από τις σημερινές δημοπρασίες αποφάσισαν οι υπεύθυνοι των κατασκευαστικών επιχειρήσεων δημοσίων έργων, με αποτέλεσμα να μη διενεργηθούν διαγωνισμοί για νέα έργα... ενώ αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή των εργοληπτών στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στις 10:30 π.μ., στο Τ.Ε.Ε., στην Αθήνα.Εκπρόσωποι των φορέων συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, στον οποίο εξέθεσαν τα αιτήματά τους που είναι, μεταξύ άλλων:

* Η άμεση εξόφληση εκτελεσμένων έργων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσα από ένα συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής

* Η Ενεργοποίηση - αύξηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων (Π.Δ.Ε., ΕΣΠΑ, ΘΗΣΕΑΣ, ΠΙΝΔΟΣ, ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, κ.λπ.) για έργα απαραίτητα και αναγκαία κυρίως για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, έργα που θα τονώσουν όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου και τις τοπικές αγορές και θα στηρίξουν την απασχόληση.

* Η Ένταξη στο ΕΣΠΑ ανεξόφλητων έργων από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, που έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουγούν (ΘΗΣΕΑΣ, ΠΙΝΔΟΣ, ΑΛ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ, κλπ.) και

* Η Επιβολή αποδοχής εκχώρησης εγκεκριμένων ανεξόφλητων λογαριασμών από τις τράπεζες, χωρίς πρόσθετες «τοκογλυφικές» εξασφαλίσεις.

zougla.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!