tromaktiko: Στις φλόγες το ξενοδοχείο «Μορφή» στην Κερκίνη

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Στις φλόγες το ξενοδοχείο «Μορφή» στην Κερκίνη



Στις φλόγες παραδόθηκε ένα από τα πιο παραδοσιακά ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κερκίνη, η «Μορφή».
Η πρώτη κλήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ... Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικά κλιμάκια απ’ όλο τον νομό Σερρών, ενώ άγνωστη παραμένει η αιτία της φωτιάς που ξέσπασε στο ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο, κτισμένο όλο από πέτρα και ξύλο βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή στο χωριό Κερκίνη.
Στις 2 περίπου τα ξημερωματα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από 6 πυροσβεστικά οχήματα από το κλιμάκιο Ποροίων, Σιδηροκάστρου, Σερρών, Νέας Ζίχνης και Μουριών, με 18 πυροσβέστες.
Νώρίτερα, οι καπνοί από τη φωτιά οδήγησαν τους ενοίκους του ξενοδοχείου, μεταξύ αυτών και 23 μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Κολωνού και των 3 συνοδών καθηγητών τους, να βγουν έξω από το ξενοδοχείο.

Από την πύρινη λαίλαπα καταστράφηκε ολοσχερώς ο πρώτος όροφος του ξενοδοχείου. Στο σημείο έφθασε και ο υποστράτηγος διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, Αργύρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως λόγω της άμεσης παρέμβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά δεν εξαπλώθηκε στην κατοικημένη περιοχή και περιορίστηκε στο ξενοδοχείο.

Οι μαθητές μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται σε άλλο ξενοδοχείο της περιοχής, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, για τα αίτια της φωτιάς.

Στο σημείο θα παραμείνουν οι πυροσβέστες καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για την πρόληψη και την αποφυγή της αναζωπύρωσης της φωτιάς.

real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!