tromaktiko: Σχετικα με δημοσιευση "Σχετικά με τον εξοπλισμό του αστυνομικού"

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σχετικα με δημοσιευση "Σχετικά με τον εξοπλισμό του αστυνομικού"



Αλλος ενας διαδικτυακος μαχητης του ιντερνετ με γνωσεις σκοποβολης κλπ κλπ.
Λοιπον ας ξεκινησουμε.Καταρχας ο εν λογω κυριος ειναι προσκαλεσμενος οποτε θελει να... (αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/blog-post_350.html) ερθει να βρει εμενα και την ομαδα μου στο ΚΕΒΟΠ-Χαιδαριου να κανουμε καταρχας ενα μινι διαγωνισμο να δουμε ποσες δικες του και ποσες δικες μας σφαιρες θα πανε εντος στοχου.Γιατην ιστορια να ανφερω οτι εχω αρκετες διακρισεις σε αγωνες Ε.Δ. και τα αρχικα μου ειναι Δ.Μ. και αν θελει ας με αναζητησει.Αυτα οσον αφορα την σκοποβολη.
Σχετικα με το αν καποιος κανει πρακτικη σκοποβολη και την σχεση του με την μαχη δρομου,εχει τοση σχεση οση το GP με τους αγωνες ποδηλατου.Στην πρακτικη σκοποβολη οι θηκες ειναι "ανοικτες"(οπλων και γεμιστηρων) οι σκοπευτες δεν παιρνουν καμια καλυψη,ισα ισα τρεχουν ανεμελοι να προλαβουν το επομενο στοχο.Τελος στην αντιπαραθεση στον δρομο δεν μας απασχολει μονο ο χρονος βολης,η μεταβαση απο σταδιο σε σταδιο κλπ κλπ αλλα και ο συνεργατης μας οι αθωοι κλπ.
Στο θεμα του οπλου:Θα περιμενε κανεις απο καποιον που δηλωνει γνωστης σκοποβολης να ξερει οτι δεν κανει καθε οπλο σε καθε χερι και ειδικοτερα το usp compact που ειναι ενα πολυ μικρο frame,ακαταλληλο για ανθρωπους με μεγαλα χερια-δακτυλα καθως ειναι αδυνατο να πιεσεις σωστα την σκανδαλη(μπαινει ολος ο δεικτης μεσα) με συνηθισμενο αποτελεσμα το οπλο να τραβαει αριστερα.Επισης αδυνατον ειναι να πιασεις σωστα το οπλο δλδ και τα δυο χερια να ακουμπανε πανω στο πλαισιο.Τελος οποιοδηποτε αστυνομικο εγχειριδιο δουμε(οποιασδηποτε χωρας) θα διαπιστωσο! υμε οτι τα οπλα compact πρεπει να χρησιμοποιουνται μονο σε υπηρεσιες ασφαλειας για λογους αποκρυψης λογω των σημαντικων μειονεκτηματων τους(μικρο πλαισιο-μικρη κανη-μικροι γεμιστηρες-μειωμενο βεληνεκες κλπ).
Παμε και στα αλεξισφαιρα:ενα αλεξισφαιρο ξεκιναει απο τα 600ευρω ΑΛΛΑ με την προσθηκη 2 πλακων για καλασνικωφ η οποια κοστιζει 300 εκαστη,ποσο κανει?600+300+300=...ναι σωστα 1200.
και μην μας πει καποιος οτι η προστασια για ακ-47 ειναι υπερβολη.
Αυτα προς το παρον και ειμαι ανοικτος στο να συνεχισουμε τον διαλογο,απλα το οτι καποιος παει μια κυριακη στο σκοπευτηριο και ριχνει 100σφαιρες για να διατηρει το δικαιωμα για οπλο δεν τον κανει ουτε ειδικο ουτε σκοπευτη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!