tromaktiko: «Ανθεί» το παραεμπόριο

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Ανθεί» το παραεμπόριο



Πάνω από 20 δις ευρώ είναι ο τζίρος του παραεμπορίου, την ίδια στιγμή που το κράτος χάνει περίπου 8,5 δις ευρώ από τα ταμεία του.
Είναι χαρακτηριστικό πως το 20- με 30% του εμπορίου διακινείται μέσω παραεμπορίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη...
 δημοσιότητα από το Ινστιτούτο του Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Μάλιστα, το πρόβλημα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είχαν προχωρήσει σε ελέγχους και κατασχέσεις σε ποσοστό άνω του 50% των εμπορευμάτων που διακινούνται από το παραεμπόριο.

Το πλέον όμως σοβαρό θέμα είναι οι καταγγελίες στις οποίες προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, πως στα κυκλώματα αυτά μετέχουν και συνάδελφοί του, στοιχείο που έχει διαπιστωθεί από τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους.

Ενδεικτικό του καθεστώτος που επικρατεί, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, είναι το ότι τα καταστήματα που ελέγχονται από αλλοδαπούς, όπως τα κινέζικα που ξεφύτρωναν το ένα πίσω από το άλλο πριν από δύο με τρία χρόνια, δεν κόβουν αποδείξεις και δεν αποδίδουν ότι πρέπει στην Εφορία.

neatv.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!