tromaktiko: Πότε οι μπαμπάδες δέρνουν τα παιδιά;

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Πότε οι μπαμπάδες δέρνουν τα παιδιά;



Πότε οι μπαμπάδες δέρνουν τα παιδιά;Οι νέοι μπαμπάδες, που έχουν καταθλιπτικά συμπτώματα, είναι πολύ πιο πιθανό να δείρουν τα παιδιά τους απ’ ό,τι οι μπαμπάδες...
που έχουν ευχάριστη διάθεση, δηλώνουν οι ερευνητές, ύστερα από μελέτη, που βασίστηκε σε συνεντεύξεις περισσοτέρων από 1700 νέων μπαμπάδων.
Βρέθηκε, λοιπόν, ότι το 40% των ανδρών, που έχουν κατάθλιψη, έχει ασκήσει βία σε παιδιά, ενώ το ίδιο ισχύει μόνο για το 13% όσων δεν έχουν τέτοια συμπτώματα. Δυστυχώς, σύμφωνα με τα ευρήματα, η ηλικία των παιδιών, στα οποία είχε ασκηθεί μια κάποιας μορφής βία, δεν ξεπερνούσε τις περισσότερες φορές το ένα έτος, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό! Οι επιστήμονες προσθέτουν ότι ο ξυλοδαρμός σε μια τέτοια ηλικία είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει τραυματισμούς στο παιδί, ενώ, παράλληλα, αυτό δεν θα καταλάβει ότι του συμβαίνει, κάτι το οποίο είναι κακό.
Μια παρόμοια μελέτη έχει πραγματοποιηθεί και για τις μητέρες, που και εκείνες φαίνεται να επηρεάζονται αρνητικά, όταν υποφέρουν από καταθλιπτικά συναισθήματα, με συνεπεια να ξυλοκοπούν τα παιδιά τους πολύ συχνότερα από ό,τι εκείνες, που είναι χαρούμενες, όταν οι καταστάσεις «ξεφεύγουν».
Τα παραπάνω συμβαίνουν, γιατί οι γονείς, που πάσχουν από κατάθλιψη, δεν έχουν τις απαραίτητες αντοχές και ανοχές, όταν τα παιδιά τους δεν συμπεριφέρονται «σωστά», ενώ, σύμφωνα με μια έκθεση από το Ιατρικό Ινστιτούτο, πάνω από 15 εκατομμύρια παιδιά μόνο στην Αμερική, ζουν με έναν ενήλικα, που υποφέρει από την ψυχική αυτή νόσο!
Προγενέστερες μελέτες έχουν υπαινιχθεί –αλλά δεν έχει αποδειχθεί- ότι, ο ξυλοδαρμός μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογικά τραύματα στα μικρά παιδιά, προτρέποντάς τα αργότερα να γίνουν και τα ίδια επιθετικά.
Παρ'όλα αυτά, η ασθένεια από μόνη της δεν είναι εκείνη, που οδηγεί στον ξυλοδαρμό, μια και παρόμοια συναισθήματα –αν και παροδικά- θα μπορούσε να έχει και ένας άνδρας, που έχει χάσει τη δουλειά του ή έχει τσακωθεί με τη σύντροφό του, με τα αντίστοιχα αρνητικά για τα παιδιά αποτελέσματα.
mother.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!