tromaktiko: «Αποψίλωση» της Αστυνομίας στην επαρχία Αμμοχώστου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

«Αποψίλωση» της Αστυνομίας στην επαρχία Αμμοχώστου



Απογοήτευση αλλά και προβληματισμός επικρατεί στην επαρχία Αμμοχώστου, ένεκα των εξελίξεων στην Αστυνομική Διεύθυνση της επαρχίας και ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα εννέα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου έλαβαν μετάθεση σε άλλες επαρχίες, ενώ μόνο δύο μετατέθηκαν από αλλού στην επαρχία.

Στην ελεύθερη Αμμόχωστο υπάρχουν βάρδιες σε σταθμούς που αριθμούν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένα πρέπει να απαντά τηλέφωνα και οι άλλοι τρεις να εξυπηρετούν όλες τις υποθέσεις του κοινού, προσέχοντας παράλληλα και κρατούμενους.

Η κατάσταση γενικά στην Αστυνομία Αμμοχώστου είναι πλέον πολύ δύσκολη και για το λόγο ότι, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, χρειαζόταν τουλάχιστον 25-30 αστυνομικούς για να επιτελεί υποφερτά το προσωπικό τα καθήκοντα του. Και τελικά αντί να έρθουν ενισχυτικές μεταθέσεις, σημειώθηκε μεγαλύτερη «αποψίλωση».

Σημειώνεται ότι πριν μερικούς μήνες τα προβλήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου έφθασαν μέχρι τη Βουλή, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν λύσεις.

Η νέα αριθμητική «αποψίλωση» της Αστυνομίας της επαρχίας αναμένεται σύντομα να αποτελέσει σημείο αντίδρασης από τοπικούς φορείς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!