tromaktiko: Μια διαπίστωση που δεν έγινε...

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μια διαπίστωση που δεν έγινε...



Από το Μαρικάκι
Αποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και εξάντληση των αντοχών των μισθωτών ήταν οι διαπιστώσεις που μετέφερε χθες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος στη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με τις κομψές διατυπώσεις του Παπασπύρου «έγιναν πολλά λάθη από την κυβέρνηση», γίνονται «απίθανες επιθέσεις» στη δημόσια διοίκηση η οποία θα έπρεπε να είναι το όπλο για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι περικοπές έχουν οδηγήσει σε μείωση της αγοραστικής δύναμης η οποία με τη σειρά της έχει οδηγήσει σε υποκατανάλωση, «σε ένα κράτος που - δυστυχώς - παρά την κρίση ακόμα δεν έχει δημιουργήσει ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα» και «είναι γνωστό ότι το 75% από τη φορολογία εισοδήματος προέρχεται από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους».
Και που είστε ακόμα! Οι άγριες διαθέσεις των πιστωτών και των ευρωκρατών δείχνουν ότι είμαστε ακόμα στην αρχή, αφού μας ετοιμάζουν για χώρα – γαλέρα, προκειμένου να πάρουν πίσω όχι μόνο αυτά που υποτίθεται ότι χρωστάμε αλλά πολύ περισσότερα. Κάτι στο οποίο η κυβέρνηση συναινεί.
Στη χθεσινή συνάντηση ο Παπούλιας ευχήθηκε: «να είναι τέτοιες οι συνθήκες που να υπάρξει εκ μέρους της κυβέρνησης κατανόηση για τα προβλήματα τα οποία θέτετε».
Διαπίστωσε ότι η ΑΔΕΔΥ διαθέτει διαλλακτικότητα απέναντι στην κυβέρνηση όπου χρειάζεται, ενώ είναι ανυποχώρητη όπου δεν γίνεται αλλιώς.
Δεν διαπίστωσε βέβαια ότι όλα τα παραπάνω ζητήματα και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν και τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων και επαγγελματικές ομάδες διαμορφώθηκαν χάρη σε μια πολιτική ταύτισης με τα συμφέροντα των πιστωτών και δέσμευσης των εισοδημάτων των πιο αδύναμων που επέβαλλε η κυβέρνηση χωρίς εννοείται να ρωτήσει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Γιατί όταν κλέβεις, δεν ρωτάς…
Δεν διαπίστωσε λοιπόν, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι οι «συνθήκες» στις οποίες αναφέρθηκε είναι αυτές που είναι, όχι μόνο λόγω κρίσης αλλά και λόγω υποστολής της δημοκρατίας, την οποία έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Μήπως, ο Πρόεδρος είναι θύμα της γενικότερης εντατικοποίησης στην οποία έχουν υποβληθεί οι εργαζόμενοι και απασχολημένος καθώς είναι να υπογράφει τους νόμους εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και ξεπουλήματος της χώρας, δεν έχει καιρό τελευταία να στοχαστεί πάνω στο ζήτημα της Δημοκρατίας

http://topontiki.gr/article/14628
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!